Gratis alternativ till Spotify

Spotify I veckan meddelade Spotify att man från den 1:e maj kommer att införa begränsningar för de som använder gratisversionerna. Reaktionerna har varit starka, runt om på Internet, och tusentals användare har beklagat sig men också tusentals användare har sympatiserat med Spotify. Men i samband med nyheten har också marknadsföringen för alternativa tjänster kommit igång och i skrivandets stund så finns det två riktigt bra alternativ till just Spotify. Båda är helt gratis och sägs dessutom ha ett större utbud än Spotify. Dessutom är dem så gott som helt reklamfria och utan begränsningar i hur mycket musik man får lov att lyssna på. MusicDog heter det första alternativet. För Spotifyanvändaren så känner man snabbt igen sig då gränssnitten påminner om varandra men MusicDog erbjuder en rad funktioner som inte Spotify har bland annat möjligheten att ladda hem musiken som mp3-filer samt en sing-a-long funktion om man vill sjunga med i melodin. Finns för flera olika operativsystem, till och med iPhone. Grooveshark heter det andra alternativet och kräver inga extra program utan allt spelas direkt i webbläsaren, finns dock att ladda ner som program till Windows. Till skillnad från MusicDog behöver man inte skapa ett användarkonto för att koma åt innehållet, men vill man däremot spara sina spellistor är ett konto ett måste. För den flitige Spotifyanvändaren har man säkerligen samlat på sig en mängd spellistor och visst vore det en hundgöra att skapa nya spellistor igen? Med tjänsten Groovylists konverterar du snabbt och enkelt dina spellistor från Spotify, iTunes och LastFM till Grooveshark. Kan det bli bättre? Tänk på: Det är omdiskuterat huruvida tjänsterna är lagliga eller ej. Att lyssna på streamad musik är inte olagligt men att ladda ner upphovsrättsskyddat material är det och det kan hända att någon av, eller båda, tjänsterna använder sig av temporära lagrade filer, cachade filer, och det kan därmed jämställas vid olaglig nedladdning. Läs mer om Spotifys begränsningar i DN, E24, AB, CS, SvD, SV, tidigare inlägg i min blogg Har du förslag/tips på andra liknande tjänster? Skriv då en kommentar och tipsa andra besökare.

«

»

Etiketter: , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil