Inbrott och mordbrand i mitt källarförråd

Inbrott Kanske får man skylla sig själv när man bor i ett kvarter av tveksam karaktär när man råkar ut för inbrott och senare, med några dagars mellanrum, mordbrand i källarförrådet? Där jag bor delar ca 4 - 6 lägenheter ett gemensamt källarrum där var och en har sin hönsnätförsedda utrymme. Alla som bor i samma hus har tillgång till varandras källarrum. Under senare tid har jag noterat att dörrarna till dessa rum, så också den till mitt källarrum, stått på glänt eller vidöppna. Därför brukar jag titta in regelbundet och se så allting står rätt till i mitt förråd. Kanske var det därför jag kikade in där i början av förra veckan för att se så allting stod rätt till, vilket det gjorde. När jag kikade in i morse gjorde det inte det. Mitt hänglås var sönderbänt, lådor med mera i mitt förråd var lite omkullkastade och innehåll uthällt där inne. Då jag nyss flyttat från en större till en mindre lägenhet så har jag en hel del ouppackade kartonger i mitt förråd och det var omöjligt att avgöra i fall något saknades eller om rent av hela kartonger fattades. Det fanns lite spår på golvet utanför förrådet och när jag tittade in i grannens tomma förråd fanns där några sönderrivna kartonger, flera av mina nedsmälta stearinljus samt en söndereldad blomkruka. Då jag inte kände någon brandrök utgick jag ifrån att det var flera dagar sedan det hade eldats där inne. Jag letade upp ett nytt hänglås och låste till och tänkte inte mer på saken. Vid ca 18.15-tiden, då jag kom tillbaka från tvättstugan, så såg jag några unga killar, ca 12 - 13 år, "smyga" omkring i korridoren. Först hörde de inte mig men när de sedan gjorde det så rörde dem sig bortåt, men väldigt långsamt och hela tiden tittandes på mig. Jag tittade på dem och de försökte få det att se ut som om dem var på väg till cykelkällaren. Jag fortsatte att titta på dem en stund innan jag gick in till mig. Efter ett tag hörde jag dunsar från korridoren som lät mycket likt hur det låter när man stänger våra källarrumsdörrar om man inte använder nyckeln. Sekunden senare var det någon som ringde på min dörrklocka och när jag tittade ut i korridoren såg jag (givetvis) ingen där. Jag blev dock misstänksam och gick in i mitt källarrum och där inne var det en rökridå värre än på en operabar. Min första tanke var att kolla så det inte brinner i mitt förråd, sedan i grannarnas, men ingenstans brann det. Dock fanns det tydliga brännmärken i det tomma förrådet på både golv och en väggmonterad bänk där inne. Av de små stearinstumpar jag i morse lämnade kvar fanns inget kvar annat en en smält stel pöl. Därför ringde jag och gjorde en polisanmälan på kvällen. Om det inte vore för att de eldat där inne så skulle jag aldrig gjort någon. Varför? Dessa typer av brott är så lågt prioriterat att valet av färg på servetterna i poliscafeterian har högre prioritet. Att anmäla är med andra ord bara slöseri på polisresurser. Så nu finns en anmälan om inbrott och mordbrand upprättad. Även hyresvärden är underrättad och i morgon får vi se vad detta leder till. Tänker skriva ut signalement på de båda unga killarna; Två pojkar, ungefär lika långa ca 160 cm, i åldrarna ca 12 - 13. De båda är kortklippta, svart hår. Den ene bar en röd vinterjacka och den andre en turkosfärgad vinterjacka av ungefär likadana modeller. Aningen längre jackmodell. Då det krävs nyckel för att komma in i källarrummen bor sannolikt minst en av dem på Västergatan 14 eller så känner de någon i huset som de lånat nyckel av.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil