Shoppa loss med kort

Visakort Vi lever i plastkortens tidsålder. Alla butiker som vi regelbundet handlar i erbjuder sina trogna kunder medlemskort och diverse bonussystem. Detta oavsett om du ska handla bensin, matvaror, kläder eller läkemedel. När du sedan varit trogen nog erhåller du bonus i form av rabatter eller annan form av ekonomisk kompensation. För den som saknar pengar finns det olika kreditkort att ta till. Att välja rätt kort kan vara en djungel. För var får man bäst bonusar och vilken bank/kreditgivare ger bäst villkor? Väljer jag det bensinkortet så får jag si och så mycket rabatt per liter bensin men väljer jag i stället ett annat kort får jag lägre avgifter. Och så vidare. Själv är jag ganska dålig på att jämföra utbudet. Tidigare i år skaffade jag bil och funderade över vilket bensinkort jag skulle välja. Efter att ha ögnat igenom bensinbolagens webbplatser fick jag sådan huvudvärk att jag la ner det hela. Det var allt för komplicerat att få fram vilket bolags bensinkort som är mest lönsamt. Det finns för många faktorer att väva in i beräkningarna; avstånd till stationerna, utbudet av stationer i landet, rabatt per liter bensin, vilka stationer har billigast bensin osv. Det samma gäller val av bank och betal-/kreditkort. Vilken bank och vilket kort är mest lönsamt? Att gräva fram bankernas avgifter är inte det lättaste. Vilka erbjuder bäst tjänster och bäst räntor? Därför blir man en lat människa som på grund av bristande ork håller fast vid samma bank som man alltid gjort. Men valet av kort är viktigt. På många vis. Själv handlar jag ofta över nätet. Prylar, resor, tjänster med mera. Att ha ett kort som både fungerar och är säkert är givetvis viktigt. Andra viktiga faktorer är vilka försäkringar som finns när något går fel. De få gånger jag handlar på kredit är det viktigt att tänka efter hur mycket man får betala i räntor. Sist men inte minst vad kostar det att ha kortet årligen? Att ha ett väl gångbart kort är viktigt. Numera är det ytterst sällan som jag är tvungen att bära med mig kontanter vid köp. Åker jag utomlands tar jag kortet med mig och kan ta ut pengar i nästan alla automater jorden runt som accepterar VISA eller Mastercard. Allting blir lättare. Dessutom kan jag i lugn och ro sitta hemma och betala mina beställda varor med några klick. Enkelt och smidigt. Hade jag bara ork och tid så skulle jag kunna maximera mitt användande av kort ytterligare och hitta det kort som kostar minst och ger mest. Jag önskar att ork och tid vore något som gick att köpa med betalkort. Detta är ett sponsrat inlägg

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil