Att hitta nya saker att pillra med…

Det som gör varje blogg så kul är just i början när man får pillra som mest. Man ändrar om i koden, lägger till och tar bort saker, leker med stilmallar och bilder. Skapandets lustar forsar fram och sakta ser man sitt mästerverk växa fram.

Den närmsta tiden där efter ägnar man mest åt att med fingertoppskänsla göra små justeringar här och var och all den lust och skaparglädje man tidigare haft börjar sakta ebba ut. Sedan sitter man där några veckor, eller månader, senare, uttråkad över att inget finns att göra, allt är redan gjort. Det är då många kastar ut den befintliga designen och stoppar in en ny, om man nu inte har andra projekt att jobba på.

I går slutade tumnagelscriptet, på min kusins blogg, att funka, bara så där, utan någon som helst förklaring. Varför exakt det hände lär jag aldrig få reda på men med hjälp av Google lyckades jag hitta ett nytt, bättre och med betydligt mindre ansträngande script att ersätta det med, så nu fungerar det igen. Således fick jag lite att pillra med. Men jag har också lite kvar att göra, tidigare fanns en mouseover funktion som inte längre finns kvar, det får bli nästa pillgrej.

Tumnagelscriptet var så imponerande bra att jag valde att testa det på min blogg idag, och det fungerar galant - nästan. Med enkelt liten kod kan jag nu få bilder att anpassa sig efter storleken på sidorna/inläggen de visas i, jag behöver alltså inte längre på förhand förminska bilderna, scriptet gör det åt mig. Enda kruxet är att den klarar bara av rena filnamn på bilderna, jag kan inte använda mig av bildfiler som innehåller krumelurtecken, vilket också kan ha med WordPress i sig självt att göra.

Nedanstående bild är i original 100px bred och 665 hög, med scriptet är den förminskad, utan att du måste ladda en tung bild som är skalad, bilden visas verkligen i ett skalat format. Kolla själv, originalbilden hittar du här.

Inte nog med det, givetvis vill jag också ha med tumnagelfunktionen i bloggen, även om jag sällan använder den, skall jag vara riktigt ärlig har jag nog bara använt den en enda gång. Men som du ser här intill så är samma bild också tumnaglad.

Nackdelen kommer dock i att jag inte (ännu) kan styra bildtexten till varje bild som visas. Jag söker efter en lösning men jag har inga höga förhoppningar om att hitta en.

Under kvällen lade jag också in en väder bild, du hittar den lite längre ner på höger sida, så att du som besökare kan kolla in och se hurdant vädret är här uppe, eller nere, beroende på var i Sverige du bor. Tillförlitligheten är förvisso inte så stor, men den ger ändå lite hum om ifall jag kommer använda vantar idag, eller ej.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil