Det nya sverige

En av Sveriges mest avskydda och hårdast påhoppade myndighet Försäkringskassan är återigen i hetluften. Tydligen ligger förtroendet i botten för myndigheten. Urvalet i undersökningen bestod av 1.000 tillfrågade i åldern 18 - 74 år och genomfördes i april, tidigare i år, på uppdrag av LO. Efter att ha läst vetenskapsteori i skolan så ringer en del varningsklockor över reliabiliteten i en sådan undersökning, speciellt när inte materialet går att få tag på, åtminstone inte via nätet. Viss självkritik i undersökningen framkommer dock i texten. Själv har jag ingen erfarenhet av försäkringskassan, åtminstone inte vad jag kan komma på, men utifrån den mediabevakning som skett, och den information vi fått via föreläsningar i skolan, så har inte myndigheten det så värst lätt. Inget av det som skett är deras fel, det är dem som fått för få resurser och det är inte dem som bestämmer reglerna. Eftersom det råder sekretess så kan dem inte heller gå ut och försvara sig. Givetvis vinklar och vrider massmedia som bara den de fall som dyker upp och till långt över 90% beror de flesta fall, där ersättning uteblivit eller dröjt, på att personen i fråga fyllt i blanketer felaktigt. Att arbeta som handläggare på myndigheten kan inte vara lätt utan måste vara ytterst frustrerande och stressande för dem. Ständigt möta samhällets onda blickar och inte kunna försvara sig. Något man missar i debatten är att försäkringskassan inte är någon form av inkomst, deras jobb är att bedöma arbetsförmåga, de kan inte ta hänsyn till exempel ifall det finns, eller inte finns, yrken som passar personen i fråga. En av orsakerna kring att det hårdnat tror jag beror på att det förekommer väldigt många som har fuskat och som fortfarande fuskar. Att ha sådana välfärdssystem är oerhört kostsamt för skattebetalare och missbruk är ju aldrig kul.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil