A-kassan har gjort det igen…

Är man arbetssökande, skriver en bok och sedan inbjuds att signera och prata om den så räknas man inte längre som arbetssökande, oavsett om lanseringen/reklamen/signeringen ger pengar eller ej. Istället räknas det som egenföretagande och för det skall man söka ersättning, pengar, från starta eget-bidrag. Ja så säger Eva Möller Elvhede, som är chef för Journalisternas Arbetslöshetskassa, till både Expressen och Aftonbladet. Det är den arbetslöse journalisten Camilla Eriksson som skrivit en kåseribok om arbetslöshet som nu blir stoppad av a-kassan för att signera sin nya bok på bokmässan i Karlstad. Dock hann hon medverka på bokmässan i Göteborg, i slutet av förra månaden, men det var efter att hon kollade av läget med a-kassan som det nu är stopp. Jag var faktiskt själv inne på att köpa hennes bok i Göteborg, men fick avstå då hennes signering krockade med andra signeringar. Camilla Eriksson ser det hela som ett enda skämt och beskyller a-kassan för att tvinga bidragstagare till ett passivt liv. För henne hade medverkan mycket väl kunna lett till nya kontakter och också ett nytt jobb. Om boken får en uppföljare förtäljer dock inte historian.

«

»

2 kommentarer hittills på “A-kassan har gjort det igen…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. johan tyckte:
  Den 4 oktober 2009 kl 11:02

  Det här är ju sanslöst, att egna initiativ för att ta sig upp från arbetslösheten hela tiden motarbetas med hot om avstängning, i detta fall när det inte ger några pengar och dessutom görs på en lördag, istället ska hon söka starta-egetbidrag enligt a-kassan. Fy helvete för det här landet!!!!!

  Kenneth Jansson svarade
  den 4 oktober 2009 kl 13:34

  Det är oerhört intressant hur den byråkratiserande processen i Sverige fungerar och samtidigt är det också sorgligt att någon, i det här fallet Camilla, motarbetas och förvägras möjligheten att knyta nya kontakter och kanske kunna börja arbeta som författare, eller journalist igen.

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil