There can be only one…

Den kultklassade filmen Highlander. från 1986, tycks vara aktuell för en remake. Higlandersagen, som fram tills 2007 består av 5 långfilmer (samt en animerad långfilm), tre teveserier (varav en är animerad) samt ett antal tecknade seriealbum och böcker. Hela Highlanderuniversumet kretsar kring en skara odödliga, som existerat sedan tidernas begynnelse och bara tycks ha ett enda syfte, att samla på sig kunskap och när tidens slut nås kan bara en enda besitta all kunskap. Kruxet kommer sedan i att odödliga kan skapas, förutom i film två då dessa odödlingar tycks komma från en annan planet eller dimension, och det enda sättet att bli odödlig på är att dö på ett visst sätt. Genom att vara odödlig så tvingas man leva med en förbannelse. Å ena sidan avnjuter man ett väldigt långt liv och å andra sidan tvingas man se nära och kära dö i från en, ses som annorlunda och givetvis ständigt ha andra odödliga som jagar en, jagar en för den kunskap och kraft man besitter, för när en odödlig separerar en annan odödligs huvud från dennes kropp, erhåller den den halshuggnes kunskap och kraft. En jakt som kommer pågå tills dess att det bara finns en enda kvar. Typ. Hela grundstoryn i Highlandersagan är lite knepig att förstå sig på och är samtidigt fylld av motsägningar som bara blir flera för varje film och serieavsnitt som kommer. Men serien bjuder ändå på spänning, främst genom det lidande som kommer med rollen som odödlig och den delade nation som uppstått inom de egna leden, den mellan de som jagar och de som bara vill vara i fred.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil