I jakten på ett jobb…

cv De första åtta sekunderna, sägs det, är den mest avgörande delen vid en anställningsintervju. Men för att ens kunna få komma på en anställningsintervju så krävs det att man har formulerat ett mycket lockande personligt brev som verkligen gör arbetsgivaren nyfiken på att få träffa just Dig. Men hur lyckas man med det? Spray, som fortfarande håller kvar sig som portal, erbjuder en rad tips, både rent allmänna, men också enskilda och specifika råd och stöd för jobbsökande att få till bästa möjliga personliga brev och CV. För skriva personligt brev och CV är verkligen svårt. Dock så saknar Spray det fylliga innehåll som de ger sken av att ha, men trots det så finns det små guldkorn att upptäcka där "Fråga jobbcoachen" tycks mest lovande. Ställ din fråga och få (oklart men förhoppningsvis) svar. Förutom tips och hjälp finns också en "platsbank" med lediga jobb. Som allt för ofta, med liknande webbplatser, är den övervägande majoriteten av tjänsterna som annonseras ut akademiska och avancerade jobb, som allt för frekvent använder engelska eller svengelska titlar. Du hittar alltså (troligtvis) inte jobb som kassabiträde, undersköterska eller lokalvårdare där. Det är svårt att säga om Spray Jobb är en bra eller dålig, eller kanske medelmåttig, tjänst när jag inte prövat den fullt ut men det samlade intrycket är ändå att den pendlar mellan låg och hög kvalité när det gäller innehåll. Det kan bli aktuellt att jag provar fullt ut senare i år, när det är dags att efter sommaren jaga rätt få ett jobb. Detta är ett sponsrat inlägg.

«

»

2 kommentarer hittills på “I jakten på ett jobb…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. ragge tyckte:
  Den 1 juli 2011 kl 21:40

  Det finns en massa sajter för att söka jobb. Jag tycker att de flesta är som arbetsförmedlingen. De listar jobb, resten får man fixa själv.
  Sprays sajt har jag inte använt, så den är kanske ok.
  Det företag som hjälpte mig mest när jag sökte jobb var framtiden http://www.framtiden.com/ . Jag antar att olika sidor kan vara mer eller mindre lämpade beroende på vad för jobb man söker i och för sig, men jag tyckte att framtiden var bra för programmerarjobb. De hjälper de som söker och inte bara arbetsgivaren.

  Kenneth svarade
  den 5 juli 2011 kl 09:57

  Jag skulle nog säga att den är väldigt tunn, speciellt för den majoritet av svenska folket som söker vanliga svenssonjobb. Däremot är den säkerligen superbra för den som söker mer avancerade akademiska jobb eller olika tekniska ingenjörsjobb eller andra högre anställningar.

  Fördelen, för den som söker kommunala jobb, är att de flesta kommunala arbetsgivare faktiskt använder arbetsförmedlingen, åtminstone som mellanhand, och där hittar man de jobb som finns. Sedan finns det ju dom arbetsgivare som genom att profilera sig väljer andra kanaler för att nå ut, exempelvis Facebook och Twitter.

  Ska kika in på framtiden.com vid något tillfälle och se vad som gömmer sig där =)

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil