Det ska bli skönt att flytta dit det finns elektronisk bokning av tvättstugorna

Tvättstuga Precis som många andra så fullkomligt stör jag mig på mina idioter till grannar som saknar all vett när det gäller tvättstugan. Gång på gång så går de och tar tvättider, lämnar inte tvättstugan i tid, envisas med att börja tvätta innan deras tvättpass börjar samt struntar i att rengöra tvättstugan. Lite bättre blev det när hyresvärden renoverade tvättstugorna för dryga två år sedan och satte upp en bygel så var och en kan låsa tvättstugan men det hindrar ändå inte andra från att ta ens tvättid eller lämna tvättstugan i tid. På senare tid har jag blivit mer vass och ryter i från att nu är det jag som tvättar och personen måste lämna tvättstugan. Givetvis spelar den skyldige ut sitt jag-förstår-inte-kort, men är snabba med att påpeka i fall jag råkar vara kvar i tvättstugan minuterna innan deras tvättpass börjar. Vi ett tillfälle tog jag en persons tvätt, "slängde" i en korg och ställde ute i korridoren. Tvättstugan är en farlig plats och allt för ofta rör den upp starka känslor hos de som tvingas dela på den vilket allt för ofta resulterar i handgemäng mellan personer i form av misshandel men också i bland i mord. I dessa tider så vet man ju inte vem man retar upp och risken är stor för repressalier i form av att den skyldige skickar sin man på grund av någon konflikt. Det sistnämnda var jag med om en gång. Jag skulle börja tvätta klockan 19 och personen innan hade precis lagt in sina kläder i torktumlaren. Jag satte igång min tvätt sedan låste jag tvättstugan med min låskolv och gick hem till mig. Efter ca 45 min kommer en liten rund sur man och knackar på och ifrågasätter varför jag låst tvättstugan. Jag sa då som det var att det var min tvättid, jag låser alltid så att ingen tar min tvätt och att personen i fråga måste respektera tvättiderna. Mannen ville att jag omedelbart skulle gå med ner och låsa upp vilket jag vägrade utan sade vänligt men bestämt att jag ska gå ner och ordna med min tvätt om ca 15 minuter och att han då kan komma ner till tvättstugan och ta hand om sin tvätt. Mannen blev givetvis upprörd men nöjde sig och gick iväg. Senare när han kom till tvättstugan så som jag sade försökte han och hans hustru smita ifrån sitt städansvar vilket jag påpekade och med suckar rengjorde de efter sig. Rätt ska vara rätt. Det ska bli skönt nu när jag flyttar och åter hamnar hos en hyresvärd som har elektronisk bokning av tvättstugan. Då kan ingen komma in på annan tid än den har bokat på. Detta medför också att hyresvärden kan kolla upp vem som tvättat när och misskött sina städuppgifter. Förhoppningsvis får vi därmed en renare stuga utan risken för några konflikter.

«

»

En kommentar än så länge på “Det ska bli skönt att flytta dit det finns elektronisk bokning av tvättstugorna”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. mamma tyckte:
  Den 30 maj 2012 kl 17:32

  Beror på om de bryr sig. Många är rädda för att ta konflikter. Se upp så att de inte reglar upp dörren för då kommer man in ändå. Lyssna så att dörren går ilås.

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil