Ubåtsjakten dyker upp igen

Sjunken Ubåt | Foto: DeepSea Productions/Jonas Dahm/Aftonbladet Den något äldre, än mig, generationen minns säkert din ubåtshysteri som rådde under kalla krigets sista år, då man såg ubåtar lite varstans både i skärgården inne i centrala Stockholm. Aftonbladet skriver i dagens nätupplaga att ett dykarteam har hittat en sjunken ubåt utanför Gotland 2009, men att det är först nu fyndet tillkännagetts,  och den tros vara av Whiskeyklass, samma klass som den ubåt som gick på grund i Gåsefjärden utamför Karlskrona 1981. Dock råder det delade meningar om varifrån ubåten kommer, om den ens är sovjetisk, om den har blivit sänkt eller om den sjunkit av andra orsaker och tydligen är inte ens det svenska försvaret intresserade av den. Själv tycker jag att det borde vara av intresse för Sverige att undersöka ubåten och kanske få svar på om den där ubåtshysterin verkligen ledde till något eller om det ändå bara var bortkastade pengar. Sveriges dåvarande ÖB, Bengt Gustafsson, tror att det kan vara den ubåt jagaren Halland anföll vid den så kallade Utö-incidenten 1980.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil