Ännu en getingsommar?

geting Om det verkligen beror på att det har varit så kallade "getingsomrar" eller om det har med Eskilstuna och Skiftinge att göra, låter jag vara osagt, men de senaste somrarna har innehållit ovanligt många getingar. Värst var det förra året då när den verkliga högsommarvärmen slog till och hela balkongen var fylld av döda getingar. Med största sannolikhet  bor dem under takpannorna och varje dag så är det ett tiotal getingar som har letat sig in, genom ett öppet fönster, dörr eller vädringslucka och det är slumpen som avgör vilket öde de möter - om de blir frisläppta eller dör en långsam och plågsam död eller en snabb död. När man ibland hittar en som dött utan inverkan från mig så kan jag inte låta bli att hålla upp den, studera den närmare och fascinerar av hur vackra getingar är. Magnifika insikter och vackra drag och vackra färger. Tack och lov så är de svenska, och europeiska getingarna ganska små jämfört med andra släktingar till den lille gul-svarte saken. För vem vill möta en Vespa mandarinia japonica;
Vespa mandarinia japonica

Vespa mandarinia japonica

 

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil