Jag har lagt min – har du lagt din?

Pigg som en mört (nästan) var jag iväg i morse till kyrkan och röstade i kyrkovalet. Jag röstar inte i valet för att jag är kristen eller för några kristna värderingar utan jag röstar i valet för att jag tycker det är viktigt att kyrkan inte blir en politisk arena med politikens alla negativa sidor och att detta påverkar det fantastiska sociala arbete som faktiskt kyrkan sysslar med. Svenska kyrkan skall fokusera all sin kraft utåt och inte inåt, med bittra interna strider där ena blocket motsätter sig det andra bara för att det var just dem som kom på en ide och inte dem själva. Det är tråkigt att bara ca 1 av 10 engagerar sig och går till valurnorna i kyrkovalet. Svenska kyrkan måste fokusera mer på att sprida information kring vad de gör, vilket uppdrag kyrkan fyller, utöver det religiösa, och därmed engagera svenska folket. Aftonbladet efterfrågar valvakor i teve och övrig media, och det gör jag med - var är dem? Små kortare notiser, långt ner på tidningarnas webbplatser, undangömda i tidningarna och knappt uppmärksammade på teve. Och skrämmande blir det när teve visar upp personer som i veckan inte ens har aning om att det idag (läs på söndag) är kyrkoval. Vad röstade då jag? Jag röstade på ett partipolitiskt obundet parti, vilket är det näst bästa man kan rösta på.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil