Ännu en dag på bibblan…

Tentaskrivandet framskrider riktigt bra, så bra att jag lugnt kan ta ledigt resten av veckan efter dagens bravader. Efter att vridit och vänt på böckerna, lusläst dem och knagglat mig igenom den ena, efter den andra, av Internetsidor kring socialpsykiatri så kom jag fram till att jag ville skriva om yrkesrollen, eller yrkesutförandet, personligt ombud. Kort skulle man kunna beskriva ett personligt ombud som en spindel i nätet vars uppgift är att agera som en form av stödperson för individer med psykiska problem i dennes kontakt med/mellan olika myndigheter i samhället. Anledningen till varför jag tycker det är intressant att utgå från personalperspektivet, yrkesrollen, är att vi nästan enbart utgått från klienten, klientperspektivet, i skolan och knappt, mest bara i förbigående, nämnt hur det är att arbeta som ett personligt ombud, problematik och så vidare i yrkesutförandet. Nu lär det ju knappast bli aktuellt med att jag i framtiden kommer jobba som just personligt ombud men i fall att så är det ju bra att ha alla kort på bordet, så att säga, så man vet vad man ger sig in på om man nu skulle söka ett sådant arbete. Så därför vill jag skriva om det ur just ett personalperspektiv.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil