Verkligheten närmar sig…

I går kom skolans praktiksamordnare förbi och informerade om vfu, verksamhetsförlagd utbildning, praktik helt enkelt, som vi ska ge oss ut på i höst. Att hon är ute i god tid beror på att det här med vfu, att hitta vfu-platser, samordna och så vidare tar väldigt lång tid och kräver mycket resurser och därmed skapar stress, stress för både studenter och skolan. Även om det ännu är över ett halvår kvar tills praktiken börjar så känns det lite pirrigt. Pirrigt över var man ska hamna, pirrigt över att man ska "jobba" i närapå 16 veckor, pirrigt över att man börjar drabbas av prestationsånger, pirrigt över att man faktiskt snart är klar med skolan, pirrigt över en hel rad med saker alltså. Min förhoppning är att jag får de vfu-platser jag vill ha. Eftersom jag inte planerar att arbeta som enhetschef i framtiden så känner jag mig inte heller lockad av att få praktisera hos en sådan. I stället vill jag enbart gå med en biståndshandläggare. Men handläggarna som vill ta emot studenter är få och de som vill gå med handläggare är många, därför kommer det bli konkurrens om platserna. Men jag har ett ess i fickan - Trollhättan. Med lite tur, och kanske övertalning, så är biståndshandläggarna i Trollhättan villiga att ta emot mig åtminstone halva tiden av praktiken. Helst vill jag få in både Eskilstuna och Trollhättan och därmed få ett dubbelt perspektiv på handläggningen. Om jag verkligen fick bestämma så skulle jag spendera max fyra veckor i en och samma kommun och därmed få in hela fyra kommuner och därmed fyrdubbla min erfarenhet. Kanske kan jag koppla samman min vfu med examensarbetet? Jag får bolla tanken med jägarn, om han nu vill bolla med mig. I sådana fall så har vi ytterligare 16 veckor på oss att samla in material till arbetet, även om det blir först senare som vi kan omvandla det och uppta det i arbetet. Jag ska nog ta och se om det går att få tag på lite kunskapsöversikter, någon dag, för att överblicka var det inom forskningen finns luckor eller brister. Att hitta ett bra och intressant ämne till examensarbetet är viktigt, kanske det mest viktiga under hela skoltiden. Så denna, eller nästa, vecka blir det att försöka få kontakt med Trollhättan och se om de vill ha mig, om inte så kan de glömma att jag kommer tillbaka och arbetar efter studierna =)

«

»

2 kommentarer hittills på “Verkligheten närmar sig…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. sabina tyckte:
  Den 16 februari 2010 kl 21:47

  Badkaret är ditt eller balkongen

  Kenneth Jansson svarade
  den 17 februari 2010 kl 17:44

  Det blir perfekt…

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil