Hyresgästföreningen önskar grattis på födelsedagen med politisk reklam

Hyresgästföreningen Eftersom jag snart fyller år och dessutom jämt så passar en rad olika organisationer och företag på med att skicka gratulationer. En del trevliga sådana inkommer så som gratis after egiht från Hemköp eller en gratis tårta och tårtspade från ICA Maxi. Sedan finns det de lite mer tråkiga så som Hyresgästföreningen som skriver att det "på det här enkla sättet vill gratulera dig på födelsedagen". Det "enkla sätt" är reklam för fjollepartiet Miljöpartiet och info om att det bildades för just 30 år sedan. Förvisso innehåller det lite intressesant kuriosa om att MP var första partiet, på 70 år, som nytt parti tog sig in i riksdagen 1988 "av egen kraft". 1981 var ett händelserikt år som innehåller betydligt fler och viktigare händelser än att Miljöpartiet bildades. Vad sägs om; Ronald Reagan installerades som USAs 40:e president 1981 och bara några månader senare utsätts för ett mordförsök? Dallas debuterar i svensk teve? Columbia blir första rymdfärjans som skjuts upp i USA och blir starten för en ny rymdera, som också innehöll några katastrofala och sorgsna händelser. En rymdera som tog slut, mycket riktigt, i år (2011)? Påven Johannes Paulus II utsätts för ett mordattentat. Förövaren blir senare "benådad" eller "förlåten" av Påven? Sveriges riksdag erkänner teckenspråket som de dövas förstaspråk? Prins Charles gifter sig med Diana? IBM släpper den "första" PC:n? Sagan om Ronja Rövardotter släpps? Den sovjetiska ubåten U 137 går på grund utanför Karlskrona. Hetsjakten börjar så smått ta sin början och snart kommer alla se ubåtar överallt - i skärgården, i badkaret, i teve, i skogen och i byrålådan? Den nya Tjörnbron invigs? Elijah Wood, Justin Timberlake, Paris Hilton, Hayden Christensen, Natalie Portman, Zlatan Ibrahimović samt Britney Spears föds?

«

»

2 kommentarer hittills på “Hyresgästföreningen önskar grattis på födelsedagen med politisk reklam”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. mamma tyckte:
  Den 31 augusti 2011 kl 17:43

  Får du både tårta och tårtspade jag fick bara tårta

 2. Barbro tyckte:
  Den 31 augusti 2011 kl 20:46

  Det viktigaste som hände det året var ju att du föddes. Vilket givetvis ska firas i sinom tid.

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil