Vanvård i Trollhättan?

Min gamla arbetsplats, Humlegården, i Trollhättan (nästan längst ner till höger i bild) dök upp i median idag sedan det kommit ett brev, från personal till cheferna, att den senaste organisatoriska genomförandet, här om veckan där bland annat några tjänster drogs in, har lett till att pensionärerna fått lida, bland annat genom att de tvingas vara sängliggande i uppemot 18 timmar per dygn, för att personalen skall hinna med. Två av mina kollegor, Malinka och fackombudet Jenny, berättar för SR Väst att de gått från fyra personal till tre, för två våningsplan, och att situationen därmed blivit ohållbar när de inte längre hinner med allt som skall göras. Under eftermiddagen har möten hållits med enhetscheferna och personalen på området. Tidigare under dagen sade enhetscheferna till SR:s reporter Birgitta Andersson, i nyhetstimmen, att ingen av den personalen de pratat med kände till det brev som skrivits. "Jag är jättenöjd att frågorna väcks och att vi kommer till tals. Det kan bara bli bättre, både för brukarna och för personalen" säger fackombudet Jenny till SR. Lars Alvebratt, som är omsorgschef i Trollhättan, medverkade också på mötet och sa sig vara nöjd med att personalen uppmärksammar problemen efter att man prövat det nya schemat i fjorton dagar. "Det riskerar att få konsekvenser som är betydligt allvarligare än bara en personalminskning. Det är ohållbart att fortsätta på det här sättet" säger han och fortsätter med "Det ser jag och cheferna positivt på att man lyfter, så att vi får en möjlighet att göra förbättringar" till SR. "Tidigare fick de lägga sig vid sju-halvåtta på kvällen, men nu tvingas vi lägga en del redan strax innan klockan två på eftermiddagen. Sedan kommer de inte upp ur sängen förrän klockan åtta på morgonen dagen efter. Det känns hemskt och det är ren tur att ingen drabbats av liggsår. Vi måste ju vara två vid lyft och nu när vi tappat en anställd varje kväll räcker tiden inte till" säger en anonym ur personalen till ttela. Och visar på essensen i problematiken över den överhängande vanvård som sker. Nedan klipp är för SVT Väst reportage; Klicka här för att se reportage från SVT väst om händelserna

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil