Inte bara prinsessan Estelle som tvingas in i kyrkan

Prinsessan Estelles dop /foto kungahuset.se Sveriges kungahus nytillskott, den lille prinsessan Estelle, har fått mycket uppmärksamhet det senaste i och med hennes dop. Genast satte massmedia igång med sin dubbelmoral där de på ena sidan lovordar och gullar till det om prinsessan för att på nästa sida kritisera att hon tvingas in i kyrkan. Givetvis hakar hundratals andra med i debatten lite varstans så som i bloggar, facebook och inte allra minst underhållande insändare i olika tidningar baserat på lösaktig fakta. Men hallå! Estelle är inte det enda barnet som "tvingas in" i kyrkan, långt i från. Hur många föräldrar döper inte sina barn i någon av alla de varianter av trossamfund vi har? Enligt Svenska kyrkans statistik så har förvisso antalet döpta barn minskat från ca 74% i början av 2000-talet till ca 53% 2011 (i förhållande till antalet födda samma år). Hur många av dessa föräldrar frågade sina barn om de ville bli döpta och tillhöra Svenska kyrkan? Och senare i livet undrar man hur många av dessa föräldrar som inte "tvingar" sina barn till konfirmation? Se över ert egna hus först innan ni kritiserar någon annans hus. Är ni så anti mot kyrkan så går ur och håll er och era barn borta tills dess att era barn är mogna nog att själva fatta beslut om de vill vara med i kyrkan.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil