Då barndomen väcks till liv igen

Här om veckan skrotade min syster sin dator. Eftersom den en gång hade varit min första dator så passade jag på och räddade hårddisken i den, för att kunna använda den som en extern hårddisk. När jag gick igenom den så hittade jag något mycket intressesant i den nämligen en mapp med något väldigt minnesvärt - gamla Nintendospel. För långe sedan fanns det något som var mycket populärt nämligen att man kan kunde ladda ner så kallade emulatorer, vilka härmade olika av marknadens spelkonsoler, bland annat den klassiska Nintendo 8-bit entertainment system  som var oerhört populär på 80-talet och tidiga 90-talet, alltså när jag var mycket ung. Givetvis finns det också hundratals, kanske rent av tusentals, gamla nintendospel att få tag på också, så kallade ROM, vilka med emulatorernas hjälp går att spela direkt i datorn. Nostalgitripp värre alltså nu i helgen när jag tog mig tillbaka till 80-talets nintendodagar med bland annat Super Mario Bros. Även Supernintendo fanns med och därtill flera roliga spel som bland annat Super Mario Bros 1 - 3 fast med upphottad speldesign. För den som verkligen intresserar sig för att spela härliga tevespel på datorn bör googla upp emulatorer och tillhörande spel och därmed inte bara tjäna en hacka utan också ge sig ut på en alldeles egen nostalgitripp. När jag var åtta - nio år så var det bara de allra coolaste kidsen som hade varvat Super Mario Bros, undra om jag är supercool nu när jag varvat Super Mario Bros inte bara en gång utan hela två gånger på raken? Dela med dig av dina minnen från tevespelens värld, vilka konsoler hade du som liten? Vilka spelminnen har du? Spelar du än idag?

«

»

Etiketter: , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil