Snart dags att lämna in deklarationen

Tillhör du dem som lämnar in deklarationen i sista minut eller är du en av dem få som lämnade in den nästan direkt? Oavsett vilket har du alltid möjligheten att göra ändringar ända tills sista minuten, därefter riskerar du böter. Expressen tippsar om hur du deklarerar snabbt och lönsamt och ger också 11 tips som hjälper dig med din deklaration. Dagens Industri ger några heta sista minuten tips medan Aftonbladet är lite mer sparsam för den som inte är betalande medlem. Själv har jag deklarerat tidigt, så fort det blev möjligt via nätet, och alla avdragg och tillägg var snabbt fixat nu när alla blanketter man behöver fanns tillgängliga online. Pirate Bay domen slog ner som en sten i vattnet och nu sprider sig ringarna över världen. Fildelare lever i skräck över polis och intresseorgans ökade befogenheter och sajter stängs ner med rasande fart. Nu senast skriver både Aftonbladet och Dagens Industri om hur det har påbörjats en rättslig process i Italien mot upphovsmännen bakom Pirate bay. Detta är givetvis mycket alarmerande då de kan bli fällda ytterligare en gång, i ett annat land och under ett annat lands lagar, vilket kan leda till ytterligare fängelsetid och fantasibelopp. Vill det sig extra illa så möjliggörs det för grundarna till Pirate Bay att kunna bli fällda i hur många länder som helst. De har anlitat två it-advokater från Sardinien som ombud. Och en av advokaterna säger till DI att "Fallet kommer säkert till domstol. Men jag förstår inte hur åklagaren ska kunna bevisa 'medverkan' till brott. Jag förstår heller inte hur detta kan falla under italiensk domsrätt". Det som talar mest för en friande dom är helt enkelt den att de har varken haft någon/några servrar i Italien och inte heller har de haft Italien som "bas". Det är med spänning vi inväntar resultatet av denna rättegång och vad effekterna blir. Lars Ohly är återigen i hetluften med sina "fotbollsgrodor", som Expressen kallar dem. Denna gången handlar det om att han anklagar AIK för att ha varit en överklassklubb i början av 1900-talet med en medlemsavgift på 10 kronor mot andra klubbars avgifter på ca 2 kronor. Ohly får så mycket kritik för sitt uttalande om fotboll och fotbollsklubbar från flera håll och även Bodström, själv hängiven AIK:are, går in och kritiserar hur dålig koll Ohly har. Istället menar Bodström att Djurgården var en överklassklubb och får därmed på näsan av idrottshistorikern Leif Yttergren.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil