Bertil fyra, enkel fyra!

Bingo är ett fenomenalt terapiverktyg inom äldreomsorgen. Den tränar koordination, hörsel, syn, tanken och så vidare. Dessutom inbjuder bingon till gemenskap både i spelet och i den tillhörande fikastunden. Alla kan alla känna sig delaktiga på sina egna villkor, de som behöver hjälp med att placera ut sina pluppar, allt eftersom siffrorna ropas upp, får hjälp av personalen eller så hjälper pensionärerna varandra. Bingo har blivit ett enormt internationellt folkspel, en del spelar för spänningen andra för möjligheten att kamma hem storvinsten. Allt eftersom tekniken utvecklats har också också bingon flyttat ut i det elektroniska universumet och återfinns numera både som spelautomat och på Internet. När jag var liten brukade vi spela på bingolotto i fyran, på Lokets tid, det var spännande och underhållande men sällan blev det några andra vinster än kanske en hundralapp. Med tiden har förhållandena ändrat sig och numera sägs det vara mycket svårare att vinna ens de lägsta vinsterna på bingolotto. För ett tag sedan fick jag möjligheten att prova på och spela bingo på nätet, men det var inget jag fastnade för, sidan som erbjöd prova-på-spelet var tråkig och vinsterna låga i förhållande till vad man satsade. Jag fick tio gratisspel och vann en enda gång och då blev vinsten bara en femma, vilket räckte till ännu ett spel men som inte gav något. Nya varianter på bingon dyker ständigt upp, hos Lotta på Liseberg har vi sett två stycken, förra året med "levande" bingobrickor och i årets upplaga i form av gissningslek med högre eller lägre siffra. Jag tror att bingon kommer fortsätta att utvecklas, nya varianter dyka upp, men i dess mest grundläggande form så är det faktiskt både nyttigt och roligt tidsfördriv. Detta är ett sponsrat inlägg

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil