Kungen gör rätt som bjuder Jimmie Åkesson på slottslunch

Jimmie Åkesson och Kungen 2010 Av tradition bjuder Kungen till slottslunch varje gång ett parti får en ny partiledare. Med tanke på hur många partier detta avlånga land har så antar jag att det enbart rör sig om partier representerade i riksdagen. Detta är säkerligen en mycket trevlig och prestigefull händelse för de partiledare som blir privilegierade. En "gratis" lunch med Sveriges mest eftertraktade familj och värd. Givetvis väcker detta anstöt från alla möjliga håll och kanter. Främst är det de som gapar över att Kungen bjuder in partiledaren för ett parti med, om än i "smyg" och mest från partimedlemmar, främlingsfientliga åsikter. Att detta är odemokratiskt och sänder ut helt fel signaler om vårt svenska kungahus. Men om Kungen inte skulle bjuda in alla nytillträdda partiledare så skulle han ju särbehandla och dessutom agera helt emot demokratin. Sverigedemokraterna är ju ett demokratiskt framröstat parti, av det svenska folket, till vår riksdag. Andra som också gapar, fortast Kungen, kungafamiljen eller monarkin nämns är ju dessa så kallade republikaner. Som givetvis alltid passar på. De har aldrig några vettiga argument att komma med. De bedriver istället en främlingsfientlig agenda gentemot monarkin och vårt svenska kungahus.

«

»

2 kommentarer hittills på “Kungen gör rätt som bjuder Jimmie Åkesson på slottslunch”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Tobias tyckte:
  Den 15 november 2011 kl 23:26

  Håller fullkomligt med. Vad man tycker om Sverigedemokraterna som parti har inget med saken att göra; det vore direkt tjänstefel av Kungen som statschef att inte behandla ledarna för alla de i riksdagen invalda partierna lika. Något ledarskribenten på Aftonbladet uppenbarligen inte är begåvad nog att förstå, men så fick han ju också en möjlighet att tota ihop två helt skilda saker saker han avskyr: kungahuset och SD…

 2. Karpstryparn tyckte:
  Den 16 november 2011 kl 14:22

  Håller med, Kungen gjorde helt rätt som bjöd in Åkesson

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil