Första dagen…

Handläggare Klev upp 03.00 i morse, efter alla morgonbestyr gick jag in till stan kl 04.10. 05.15 lämnade tåget Eskilstuna och ankom till Örebro drygt 20 min senare. Tågtavlan på perrongen i Eskilstuna varande för att tåget kunde vara fullsatt men vi var bara fyra personer som alla trängdes i samma vagn av åtta stycken. Sedan följde en timmes väntan i Arboga innan tåget mot Örebro kom. Framme strax efter 7, snabb promenad till sjukhuset, på plats ca 07.20 för att börja arbetsdagen. Fick träffa (nästan) alla jag ska jobba tillsammans med i sommar. Samtliga verkade mycket trevliga och det blir extra roligt att få arbeta ihop med en annan manlig handläggare den första perioden. Teamet består av tre biståndshandläggare, en boende handläggare och en bunt sjuksköterskor och arbetsterapeuter (tror två av varje). Vi kommer att utgöra "vårdplaneringsteamet" och alltså planera hemgång efter sjukhusvistelse för personer över 65 år. Dagen bestod av massa information att ta in, vilket också resten av veckan sannolikt kommer att bestå av. Förmiddagen följde jag med på en vårdplanering och fick samtidigt en liten rundtur av sjukhuset. Eftermiddagen ägnades åt att titta närmare på det datasystem som kommunen och slutenvården/primärvården använder gemensamt. Däremellan var det massa annan information om rutiner, vad hittar jag var både på datorn och i hyllorna och mycket mera. Jag känner mig fullproppad så det nästan rinner över. Apropå sjukhuset. Jag tar tillbaka mitt påstående om att Örebros universitetssjukhus skulle vara det fulaste sjukhuset i Sverige. Jag vill snarare påstå att det är tvärtom. Komplexet är gigantiskt med hur många byggnader som helst i alla möjliga storlekar. Övervägande majoriteten av fasaderna är ganska simpla och fula men här och var har de gett fasaderna ett fantastiskt lyft, för att inte tala om den vackra miljö sjukhuset ligger i med underbar natur och vackra uteplatser. Inomhus är sjukhusets centrala delar, dvs entrén och anslutande delar, oerhört vackert och liknar en oas, eller som en av handläggarna uttryckte det idag att det liknar finlandsbåtarna. Mycket gröna växter, piffiga färger och allt känns modernt och lite avslöjar att sjukhuset faktiskt är över 110 år gammalt (i sina äldsta delar), även om den i princip "bara" är ca 50 år och nyare i sitt nuvarande utförande. Men i morgon har jag "sovmorgon" ända till klockan 05.15. Hurra!

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil