Resan hem gick nästan problemfritt

X2000 Är nu uppe i Eskilstuna igen på en snabbvisit. Sista inlämningsarbetet för praktiken ska lämnas in och sedan redovisas på tisdag. Därefter blir det tillbaka till Trollhättan igen för en sista praktikvecka och sedan tillbaka upp igen för sista terminen på sista läsåret. Färden upp gick nästan helt problemfritt. Jag fick dock onda vibbar när tåget från Trollhättan till Göteborg blev mer och mer försenat med sedan dök det röda Oslotåget upp, femton minuter försenat. Det lustiga med de norska tågen är att där har konduktörerna gradbeteckningar, den som kollade min biljett var "löjtnant". Väl framme i Göteborg blev det ytterligare förseningar då trafikledningen inte kunde bestämma sig för vilket spår tåget skulle få åka in på. Från Göteborg blev det X2000 till Katrineholm. Lite orolig var jag efter X2000-tågen tycks trots att de är av svensk konstruktion inte tåla kyla. Men tåget avgick i tid och när klockan blev 13.50, den tid tåget skulle vara framme i Katrineholm, såg allt frid och fröjd ut. Vi hade börjat närma oss en station men samtidigt som jag fick syn på en skylt där det stod Hallsberg ropade de också ut i högtalarna att som vi resenärer säkert märkt så har en försening uppstått. Tåget skulle anlända till Katrineholm ca femton minuter försenat. Nu kom oron. I Katrineholm skulle det bara vara tio minuters bytestid till tåget som gick vidare till Eskilstuna, nu skulle vi bli såpass försenade att de skulle hinna åka och vi som skulle vidare tvingas åter igen vänta länge på ersättningsbussar. Men när tågvärdinnan ropade ut i högtalarna att även de anslutande tågen var försenade så pustade nog många ut och väl framme i Katrineholm fick vi vänta ca tio minuter innan de anslutande tågen kom in. Tyvärr ankom jag till Eskilstuna enbart femton minuter senare än beräknat. Även om det är jobbigt med förseningar och tvingas vänta på ersättningsbussar så har det ändå fört med sig något gott i vinter, SJs restidsgaranti har nämligen lett till att jag i princip åkt gratis tåg hela vintern.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil