Kroken är sig inte riktigt lik längre…

Långt där borta skymtar Dalsland

Långt där borta skymtar Dalsland

Jag och pappa gjorde ett besök i Nordkroken idag, här har vi båda spenderat barndomen när farfar hade sin stuga här ute. Det har gått mer än 10 år sedan han sålde stugan och jag saknar den, lugnet, dofterna, den friska luften och närheten till vattnet. Badstranden såg ut ungefär likadant nu som då, men när vi närmade oss berget och stugan så kom förändringarna. Vassen har fått övertaget igen och där en gång flertalet båtar låg syns nu ingenting annat än just vass. Farfar brukade vara den som kontinuerligt rensade upp i vassen så det blev farleder för de små båtar som låg vid bryggorna där, men av den tiden syns inte ett spår. Den gamla stigen som ledde från berget upp till stugan är borta, istället har en ny stig bildats som går genom det vildvuxna parti av skog som en gång sköttes av både farfar och de andra stugägarna i området. Men av det gamla järngänget återstår bara ett enda stugägarpar, de nyinflyttade tycks inte visa någon lust till att rensa i skogen så istället får det växa. Stugan ser nästan ut som den alltid har gjort. Den som köpte stugan av farfar, och sedan sålde till nuvarande ägaren, bytte en dörr, men för övrigt är det sig likt, även om stugan fått lite ny (starkare) röd färg, en liten gäststuga, ett vindskydd och flera av dess buskar och träd borttagna. Det gamla skjulet med tillhörande utedasset, en av alla prövningar man fick utstå när man var på besök i stugan, står ännu kvar. Snart kommer troligen stugan att förpassas till ett minne, förevigat genom tanke och bild, när den nuvarande ägaren, enligt farfar, vill riva stugan och bygga nytt. Tre generationer spenderade sina somrar där under de år stugan fanns i farfars ägo, kanske finns möjligheten för någon i släkten att en dag i framtiden fortsätta spendera somrarna i Nordkroken, även om det sker i en annan stuga?
Det växer fritt på berget

Det växer fritt på berget

Perfekt för den som vill sola ifred

Perfekt för den som vill sola ifred

Långt bort i fjärran finns Värmland

Långt bort i fjärran finns Värmland

Halleberg till höger i bild

Halleberg till höger i bild

Vassen härjar vilt

Vassen härjar vilt

Halleberg

Halleberg

Vass vass

Vass vass

När farfar hade båt här så fanns det rännor i vassen

När farfar hade båt här så fanns det rännor i vassen

Kan vass blomma?

Kan vass blomma?

Reclaim the forest

Reclaim the forest

Här var det urrensat

Här var det urrensat

Jag skymtar något mellan träden

Jag skymtar något mellan träden

Så vildvuxet

Så vildvuxet

På farfars tid såg man Vänern

På farfars tid såg man Vänern

Här spenderades barndomens sommrar

Här spenderades barndomens sommrar

Skjulet med utedasset

Skjulet med utedasset

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil