Saxat ur nyhetsvärlden

Nyhetsflödet stannar aldrig upp och ständigt matas vi på med aktualiteter och behoven av att "tillfredställa" läsarna med nyheter leder till en rad artiklar med en kvalité som är lägre än temperaturen i Sibirien. Men här är i alla fall ett axplock ur de lite större och mer seriösa nyheterna; Drottningens dag, i Holland, slutade i ren katastrof när en man med avsikt plöjde rakt igenom avspärrningarna och in i folkmassan. 14 personer uppges av Aftonbladet ha skadades allvarligt och fyra personer ska ha avlidigt. Hela händelsen utspelades framör en chockad Drottning Beatrix. Läs mera på Aftonbladet.se eller Expressen.se Hemma i Sverige gick de svenska kungliga festligheterna mycket lugnare när Kung Carl Gustav firade sin 63-årsdag. Och nog blir det mycket festligheter på den svenska kungliga fronten i år. Tidigare i år förlovade sig Kronprinsessan Victoria med sin Daniel även sonen Carl Philip kommer nog firas rejält när han om några veckor fyller 30. Därefter blir det väl lite mer nedtonat firande när kungens syster Margaretha fyller 75 i höst. Läs mer på Aftonbladet.se Ett tillfälligt tekniskt fel på flera av landets bakomater gjorde att en 54-årig Landskronabo mer eller mindre fick jackpott på sitt uttag natten till den sjunde april tidigare i år. Systemet som begränsar dels hur mycket man får ta ut från sitt egna konto och dels systemet för att styra hur mycket pengar man kan komma åt i automaten fungerade inte och mannen kunde plocka ut 2,7 miljoner kronor. Mannen försvann sedan från landet och när det hela upptäcktes på morgonen gjordes en polisanmälan och mannen kunde gripas i Polen. Läs mer på Expressen.se och Aftonbladet.se Fildelning och IPRED-lagen är heta ämnen på nätet och missnöjet och frustrationen hos landets alla nerladdare är högt, så högt att Piratpartiet har vunnit så mycket mark att det nu säkerligen kommer få en plats efter sommarens EU-val. Enligt Dagens Industri handlar det om siffror som pekar omkring 5,1 procent men det skulle inte förvåna mig om de får ännu mer röster när väl valet blir. Tidningen skriver att det är bland 18- till 29-åringar som partiet är näst störst och det är också lite alarmerade. Visst behövs politiken kring fildelnigen men att tillsätta ett parti vars enda sakfrågor berör just fildelning i en politisk konstilation där det finns så mycket andra viktigare sakfrågor är mycket skrämmande. Läs mera på DI.se Arne Weise, 79, har återigen varit svårt sjuk med turer till sjukhuset. Denna gången uppges han ha svimmat i badrummet och förts till sjukhuset med en svår dubbelsidig lunginflamation. Symptomen uppkom tidigt och efter att konsulterat sin husläkare och efter prover som visade på en "galopperande sänka" uppmanades han att ringa efter ambulans. Men Weise var envis och vägrade åka till något sjukhus och istället följde han med barnen ut på landet och det var där kan kolapsade och därifrån blev förd till sjukhuset. Nu är han hemma igen men är mycket svag och har fått hemvård. Läs mer på Expressen.se eller Aftonbladet.se I det lilla samhället Målilla, i Hultsfreds kommun, krävs hembyggdsföreningen för Målilla-Gårdveda på tv-licens för sin telvisionsapparat från 1954, som inte fungerat sedan Sven Jerrings (1895 - 1979) tid. Roland S Johnsson, ordförande i hembyggdsföreningen, kontakta Radiotjänst för att förklara varför man inte betalat någon tv-licens för teven, men de på Radiotjänst stod på sig och skickade ut ett brev där de förklarade att alla som inte betala tv-licens blir polisanmälda. Och här kunde det slutat mycket olyckligt för hembyggdsföreningen med "en utslängd teve" men med hjälp av Aftonbladet (de fjärde makten i Sverige) kunde Radiotjänst marknadsdirektör Lotta Helenius meddela att "Självklart ska vi lösa den här saken i godo. Det måste ha uppstått en miss i kommunikationen. Vi ska omgående skicka en bekräftelse på att licens inte behöver lösas på den fina gamla musei-tv:n". Så det kan gå. Läs hela artikeln på Aftonbladet.se Susan Boyle tog hela världen med storm, inte allra minst juryn i England men en väldigt chockad Simon i spetsen. Kvinnan som aldrig blivit kysst fick säkerligen provsjunga eftersom man ansåg henne som ett tevenöje, någon att håna, men när hon öppnade munen och sjöng blev hela världen förvånade och givetvis också mycket tagna, hennes röst var fantastisk och nu satsas det rejält på att smida medans järnet är varmt. Och redan nu planeras det att filmatisera hennes liv där bland annat Catherine Zeta-Jones har visat intresse av att få spela rollen som Boyle. Läs hela artkeln på Aftonbladet.se

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil