Separationsångest

Biståndshandläggare Om två dagar avslutar jag mina 16 veckors praktik. Jag har trivts kanonbra, jag kände mig välkommen redan första dagen och praktiken har gett mig så mycket, som jag tror att jag kommer ha nytta av i min framtida yrkeskarriär, och jag hoppas att även jag har kunnat ge något till min praktikplats och de människor jag har mött. Praktiken har låtit mig pröva mina egna vingar, jag har både fått flyga och kraschlanda. Deltagit i problematiska möten likväl som möten som slutat underbart bra för alla inblandade. Jag har fått uppleva möten med personal som får en att tappa alla dubbelhakor likväl som personal som värmt mitt hjärta. Fått insikt i vilken problematik man som handläggare kan stöta på när slitningar och konflikter uppstår när alla inblandade vill olika eller när man som professionell tvingas agera mot sina egna värderingar på grund av riktlinjer, lagar och förordningar eller att andras viljor blir överordnade ens egen eller den hjälpsökandes. Jag har mött hjälpsökande som befunnit sig i olika skeenden i livet, allt från ren katastrof och förtvivlan till de där underbara "klassiska" pensionärerna som på grund av sin stigande ålderdom behöver lite pysselhjälp i hemmet. Jag har fått en inblick i hur kommuner arbetar och tolkar lagar väldigt olika, trots att man ligger vägg-i-vägg med varandra. Det är så många bitar som faller på plats, så här i slutet, och jag inser hur all den kunskap jag bär med mig, dels från mina år som undersköterska i hemvården och dels från de tre år jag hittills studerat på högskolan. Det är nu jag definitivt känner att jag gjorde rätt som arbetade först i ca 8 år innan jag pluggade vidare. Jag hade inte varit redo att gå direkt från gymnasiet till högskolan. Den absolut största lärdomen jag bär med mig är att biståndshandläggare inte alls sitter och dricker kaffe hela dagarna =) Nu hoppas jag att jag som examenspresent får möjligheten att komma tillbaka till biståndsenheten i Trollhättan och bli en kollega i den bästa arbetsgrupp jag någonsin mött.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil