Vad är din bil värd?

Själv äger jag ingen bil, men det kanske du gör? Kanske är du nyfiken på vad bilen kan vara värd? Med tjänsten bil priser kan du enkelt få reda på hur mycket din bil skulle kunna vara värd, perfekt verktyg om du ska sälja den. Men bilpriser är mer än bara en värderingssajt för själva bilen, den rymmer dessutom jämförelser mellan bilförsäkringar, billån, däck och fälgar, bildelar samt guide med tips & trix för dig som står i köpa- eller säljatagen. Tjänsten gör det extra spännande att jämföra deras värderingar av bilar med de annonser som finns på exempelvis blocket.se eller andra motorbörser och därmed lätt upptäcka vilka det är som försöker ta ut överpriser eller få larm om vilka som har, heter det underpriser? Att köpa en bil som är begagnad är nog bland det svåraste man kan göra. För en lekman, eller som i mitt fall en total n00b, är det supersvårt. bilpriser.se ger, enligt mig, en bra fingervisning om vad en bil kan vara värd, men i slutändan är det så många faktorer som spelar in att man nästan kan vara säker på att man förlorar på affären. För den som ska köpa bil är som sagt var tjänsten ett bra hjälpmedel och jag hoppas att dem i framtiden tar fram en snabb och enkel mobilapplikation att använda on the fly, när man står i bilhallen eller så, gärna i samarbete med bilprovningens "lilla" statistikbok över samtliga bilmodeller. En sådan lösning skulle underlätta för många. Detta är ett sponsrat inlägg

«

»

3 kommentarer hittills på “Vad är din bil värd?”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Katarina Berglind tyckte:
  Den 12 maj 2010 kl 12:38

  Som marknadskommunikatör på Bilprovningen kan jag inte låta bli att tipsa om vår kostnadsfria sajt http://www.bilsmart.se, som är en toppenbra hjälp inför bilköpet. Som att ha den ”lilla statistikboken” du nämner i webbform, fast med ännu mer information och sökmöjligheter!

  På Bilsmart hittar man bilfakta, besiktningsstatistik, prisinikationer (från just bilpriser.se), krocksäkerhetsbetyg och annat som är nyttigt inför ett bilköp.

  Sajten finns just nu inte som mobilapplikation, men det är självklart något vi ser över.

  Lycka till alla bilköpare!

  Kenneth Jansson svarade
  den 12 maj 2010 kl 13:42

  Jag kände inte till den tjänsten, men när jag tittar så tycks den antingen sakna en del fakta eller så presenteras den bara på ett annorlunda sätt. Vissa modeller saknas det fakta om och jag vill minnas att det i boken fanns mer detaljerad fakta, bland annat om de vanligaste felen hos respektive modell. I övrigt är den ett bra verktyg att titta på innan bilköpet.

  Nu när det tycks bli allt vanligare med mobiltelefoner som stödjer mobilapplikationer så tror jag att det kan vara värt att börja titta närmare på lösningar antingen som mobilapplikationer eller bättre webbanpassning till exempelvis iPhone.

 2. Kalle Bilvärdering tyckte:
  Den 20 maj 2012 kl 19:36

  Det skadar inte att lära sig lite mer om vilka faktorer som höjer respektive drar ned andrahandsvärdet också.. Då kan man lättare tolka relevansen av de bilvärderingstjänster som finns.. Kolla på http://www.bilensvärde.se till exmpel, där finns en del bra förklaringar.

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil