och betyget blev…

Idag kom resultatet av tentan i föregående kurs och inte helt oväntat blev det ett VG. Det var ju ett PM vi skrev, även om det inte kallades så, och jag är grym på att skriva sådana och dessutom var ämnet intressant. Ämnet var fördelar med privatisering och jag kunde hitta en hel del. Främst handlar det om att privata alternativ, till kommunens omsorg, kan erbjuda sådant som kommunen, ofta till följd av ekonomiska motiv, inte kan tillgodose, exempelvis särskilda boenden för personer med en viss etnicitet. Tyvärr blev ju PM:et väldigt kort och väldigt övergripande, eftersom så mycket annat kring metodik skulle in i arbetet också, det är ju trots allt en träning inför examensarbetet nästa år. Dock är jag inte helt övertygad om att privatisering för med sig dem fördelar som ofta framställs och att dessa fördelar väger tyngre än nackdelarna. Som privat aktör drivs man av vinstintresse och brukaren blir automatiskt en konsument, eller ett ting som kostar, vilket på sikt kan leda till att privata aktörer, till skillnad från kommunen, kan välja bort brukare eftersom man anser att lönsamheten är för låg. Ett perspektiv, som jag inte tog med i PM:et, är personalperspektivet, där har de privata aktörerna fått mycket kritik för deras närapå inhumana sätt att driva den på, bland annat inskränkandet i vad som skulle kunna kallas mänskliga rättigheter så som yttrande- och åsiktsfrihet. Löner och arbetstider med mera. Nackdelen med att skriva detta PM (som egentligen inte är ett PM, det bara ser ut som ett sådant) är att jag nu kan lägga till privatisering som ännu ett tänkbart ämne att skriva om i skolan. Suck, suck...

«

»

2 kommentarer hittills på “och betyget blev…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Sabina tyckte:
  Den 24 november 2009 kl 20:05

  Grattis Kenneth. Klar fördel att ha jobbat i med åldringar. Grattis än en gång.

  Kenneth Jansson svarade
  den 24 november 2009 kl 20:27

  Tackar =)

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil