Kapitalistjävlar…

Idag anlände halvårskravet från Pagoden där det kräver att man på något vis bevisar att man är heltidsstudent på högskolan. Som vanligt har de noll framförhållning och ger studenterna bara några dagar på sig att skaffa fram intyg, illa värre för de studenter som kanske just nu är bortresta. Det som störde mig mest var dock den bifogade lappen om att de från 1 januari skall höja studenthyrorna. Allmännyttan är så jäkla bottenkörd, det existerar inget allmänintresse från hyresvärdarnas sida, istället mjölkar de ur stackars hyresgäster så mycket pengar det bara går jämfört med bostadsrättsföreningarna. Som hyresgäst bor man kollektivt så det slår om det. Alla boenden får vara med och finansiera alla boenden, bekosta nybyggen, skadegörelser på andra områden och så vidare. De, hyresvärdarna, skyller höjningarna på ökade kostnader för fjärrvärme, vatten och avlopp å andra liknande saker, men knappast höjs det så mycket att deras höjningar på över 10% för studenter är rättfärdigat, varför får inte vi samma procentuella höjning som alla andra? Allmännyttan är en död företeelse, oavsett vad folk tror, med marknadshyror som segregerar de rika från de fattiga, omöjliggör folk att komma till centrumbostäder med skyhöga hyror och egenkomponerade bostadsköer som i slutändan innebär att de själva väljer och vrakar hur de vill, är du inte bästis med de som jobbar på hyreskontoret kan du glömma att du får komma till de närmsta åren och skulle du komma till lär du knappast få en lägenhet med en standard som motsvarar hyran. Så så är det med deras översittarfasoner. Länge leve allmännyttan!

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil