Könskvotering är bara okej om det gagnar kvinnorna…

Det fanns, fram tills idag, en regel i urvalet bland sökande till landets universitet och högskolor som gav skolorna rätt att göra en så kallad positiv särbehandling, bland de sökande, om det förekom flera sökande med samma meriter. Denna positiva särbehandling bestod helt enkelt i att man kunde välja in sökande utifrån kön, ifall något av dem var underrepresenterade. Men nu är det alltså stopp på det sedan ett gäng kvinnor, som sökte in till psykologprogrammet i Lund, blev nekad antagning eftersom skolan, med stöd av positiv särbehandling i form av könskvotering, valde in män i stället. Detta kunde givetvis inte accepteras och studenterna valde att dra universitetet till domstol eftersom de upplevde sig diskriminerade, skriver Aftonbladet idag. Feminismens vindar blåser upp till storm i Sverige varje gång någon form av kvotering ligger dem själva till last. I det här fallet handlar det om att skolan vill väga upp könsfördelningen i en utbildning, som överlag domineras av kvinnor. Viktigt att notera i sakfrågan är att alla antagna, kvoterade eller ej, uppfyller samma krav, högsta betyg och så vidare. Men att en viss del kvoteras in. Antagningsprocessen sker säkerligen genom en form av kösystem. I varje kö, antar jag, antas man i den turordning ansökan kommit in, därefter placeras alla på reservlistan, i turordning, med undantag för kvoteringskön där män plockas in, utefter turordningen. Så antar jag, och hoppas jag, att processen går till. Personligen anser jag det bra med kvotering, så länge den kvoterade har samma utbildning och bakgrund som alla andra och att man inte enbart kvoteras in för sitt kön. Men ingen lär väl klaga på att kvinnor kvoteras in på andra håll i arbetslivet, där det faktiskt kan vara så att dem inte uppfyller samma kompetens som andra sökande. I Arbetslivet kommer borttagandet av detta att återspeglas i en yrkeskår som kommer vara överrepresenterade av kvinnor vilket också kan återspegla sig hos dem som söker sig till, som i detta fallet, psykologer, det kanske blir svårare som man att öppna upp sig inför en kvinna. För feminism är alltid roligt, så länge könskvotering, könssärbehandling med mera är till kvinnornas gagn är det helt okej, och de militanta feministerna håller sig tysta och lugna, men fortast minsta särbehandling eller kvotering gagnar männen tar det hus i helvete och militanta feminister går bärsärkagång i samhället.

«

»

6 kommentarer hittills på “Könskvotering är bara okej om det gagnar kvinnorna…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. John tyckte:
  Den 12 januari 2010 kl 23:04

  En svart dag för jämställdheten.
  Nu regerar feminismen och svart
  på vitt får vi se att den innebär att
  endast kvinnor kan gynnas.

  Kenneth Jansson svarade
  den 12 januari 2010 kl 23:05

  Amen!

 2. Broder Josef tyckte:
  Den 13 januari 2010 kl 06:52

  Tyvärr så har bittra feminister och annat skapat ett könskrig som kommer leda till otrevligheter i framtiden.

  Kenneth Jansson svarade
  den 13 januari 2010 kl 16:10

  Bara så länge det är till fördel för männen och inte kvinnorna…

 3. sabina tyckte:
  Den 13 januari 2010 kl 11:23

  Könskvotering eller etnisk kvotering är av ondo. Jag skulle inte vilja höra att du fick jobbet för att du är kvinna eller något annat. Det ska gå efter mina meriter eller likvärdigt. Femenismen är nog på fel väg. Lika lön för lika arbete ska gälla för alla oavsett kön eller var du kommer ifrån. I ansökan till utbildningar låt eleverna skriva ett personligt brev samt göra tester så blir urvalet rättvisare. Bara för att du har mvg i alla ämnen vem säger att du är lämplig för just den utbildningen eller arbetet. Nej fram för lämlighetstester så att rätt person på rätt plats.

 4. sabina tyckte:
  Den 13 januari 2010 kl 18:27

  Oavsett kön eller nationalitet handikapp. Det är lämligheten som ska gälla.

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil