Vaccinera dig eller bli av med jobbet…

Expressens nätupplaga skriver idag om att det i Marks kommun kommer att bli krav på de anställda att vaccinera sig mot svininfluensan, de som inte gör det kommer att omplaceras. Vad som egentligen döljer sig bakom Expressens målande rubrik och innehåll är att de anställda som inte vill vaccinera sig blir tillfälligt omplacerade. Dock finns det ett litet krux när det gäller arbetsmiljölagen, med flera, att som anställd måste man acceptera arbetsgivarens säkerhetsföreskrifter, vägrar man så handlar det om arbetsvägran och det kan vara skäl till uppsägning eller omplacering, frågan är dock om man som arbetsgivare är skyldig att omplacera? Dessutom kan kommunen hävda att alla som arbetar i kundrelationer måste vaccinera sig och vad händer då, om de enligt Expressen 40 procent som tänker avstå, inte vaccinerar sig? Marks kommun är en liten kommun och så många yrkeskategorier utan kundrelationer finns det inte. Detta kommer nog bara vara början på liknande krav från andra arbetsgivare. Det finns många yrkesgrupper som är samhällsviktiga och vad händer när dessa slås ut eller decimeras? Att arbetsgivarna ställer krav på vårdpersonal, räddningstjänst, polisväsen med mera anser jag som självklart. Dessa utgör stommen i vårt samhälle, de besitter en yrkeskunskap som få andra kan ta över och utföra i deras frånfälle. Dock skall det bli intressant att se hur exakt svininfluensan kommer att drabba Sverige, jag tvivlar på att den kommer slå till så hårt som många befarar. Du kan också läsa mer och lyssna på radioinslaget om Marks kommun på Sveriges Radios hemsida >>

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil