Kassakon…

Djupt in i Falkenbergs skogar ligger det lilla samhället Ullared. 2005 bodde det ca 820 invånare där, men varje dag drar den lilla tätorten till sig över 10 000 besökare från hela Sverige, och även från våra grannländer, och allt har de att tacka en enda man, Göran Karlsson, som 1963 lade grunden till kanske en av Sveriges genom tidernas mest framgångsrika enskilda företag - Gekås i Ullared. Och visst är företaget en kassako. På de nästan 50 åren företaget har funnits har det gått från att vara ett litet företag i Görans villa till ett gigantiskt butikskomplex på över 74 000 m2 inklusive lager, vilket motsvarar mer än 15 fotbollsplaner. Bara parkeringen, som är Sveriges tredje största, har plats för 2 500 bilar, vilket lätt visar på att det snabbt blir trångt när besökstrycket är hårt. Företaget som är helt skuldfritt beräknas göra en försäljning på omkring 3,5 miljarder i år, en ökning med en halv miljard från förra året, vilket gett en utdelning till de båda ägarna Torbjörn Bäck och Thomas Karlsson drygt 20 miljoner var, de senaste åren, i bonusar. Hur mycket de andra fyra ägarna får framgår dock inte. Gekås är en berättelse om en enda mans livsverk, precis som Kamprads IKEA och Clas Ohlsons företag med samma namn, som gått från en liten vision, gediget arbete, blod, svett och tårar och därefter blivit enorma företag. Men Gekås skiljer sig från de flesta andra, det finns bara på ett enda ställe, det ligger inte centralt och dem lägger inte ner en enda krona på marknadsföring, annat än att de driver en hemsida. Ändå lyckas de så väl.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil