När fruntimmerna drar fram…

Under 2000-talet har vi haft flera svåra stormar och oväder, som dragit fram över landet, med kvinnonamn och de flesta av oss minns säker Gudrun och hennes förödande framfart. Nu har vi fått ett nytt fruntimmer som drar fram över Europa och Sverige, nämligen Xynthia. Och hon är ondskefull. Med sig drar hon blåst och snö och har redan orsakat minst ett 50-tal dödsoffer i Europa. Själv fick jag känna på henne när jag tidigare under dagen tvingades ta mig ut. På bara ett dygn hade ytterligare en decimeter snö fallit och blåsten, i kombination med den porösa snön, gjorde det svårt att ta sig fram och sikten var delvis skymd. Något som också påverkade alla bilister och andra trafikanter där ute. Bussar var sena, om de ens kom, runt om satt både bilar och bussar fast i snön men lite hopp fanns ändå när jag såg att 16-tåget till Stockholm faktiskt gick. Men frågan är om vi inte borde vara lite tacksamma över att vi faktiskt för en gång skulle har fått snö? När hade vi snö på julafton sist gång? Hur länge sedan var det barnen hade snö under jullovet och sportlovet? Är vi inte lite bortskämda med 350 dagars barmark om året? Nackdelen med snön är att landets alla kommuner och hyresvärdar är så kolossalt värdelösa på att underhålla vägar, gångbanor med mera. Speciellt hyresvärdar som knappt lyfter ett finger för att ens försöka sig på att ploga. Ofta hänger det på kostnadsfrågan. Lagen är tydlig när det gäller underhåll av vägar, trottoarer med mera men kontrollerna är nästan obefintliga. Därför kan man nästan riskfritt strunta i underhållet. Även om risken finns att någon halkar och skadar sig så resulterar det sällan i någon anmälan eller skadestånd. Här märks det alltså tydligt vad hyresvärden egentligen tycker om sina hyresgäster. I morgon ska de bli spännande att se hur många i klassen som närvarar på redovisningen av sina intervjuer. Jag gissar att det kommer vara ett visst bortfall "på grund av" vädret.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil