Miljoner ljusår bort…

Stargate har återigen blivit återupplivat, denna gång i form av en helt ny serie vid namn Stargate Universe.Precis som tidigare kretsar handlingen kring stjärnportar och svunna civilisationer, rymdresor och bad guys, fast med en liten tvist, karaktärerna har förflyttats miljontals ljusår bort i rymden, i en fjärran galax, ombord ett gammalt skadat skepp vid namn Destiny. Oförmögna att styra skeppet tvingas de följa med dit det tar dem, förhoppningsvis till andra planeter, med stjärnportar, varifrån de antingen kan hitta de reservdelar och material som behövs för att reparera skeppet eller för att kunna ringa hem till jorden och koppla samman stjärnporten på skeppet med den på jorden. Inte blir deras resa bättre av att de inte kan komma överens. Det känns lite synd att Stargate Atlantis bara fick fem säsonger medan Stargate SG-1 fick otroliga 11, om SG: Universe kommer få uppleva lika många säsonger som Atlantis, eller flera, återstår att se, men man kan ju hoppas. Första avsnittet kändes lovande, även om man drar vissa paralleller till Star Trek Voyager, som nästan befann sig i samma sits. Så man hoppas att manusförfattarna tar sig tid till att skriva manus, använder den rikedom som redan finns i back-storyn till Stargate universumet och låter serien både mogna och föras framåt så skall det nog gå riktigt bra.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil