Den stora bokrean har börjat…

bokrea För bokälskare infaller två högtider på året, den första är ungefär nu i februari då bokrean drar igång och den andre brukar vara ungefär sju månader senare, i slutet av september, när Bokmässan slår upp portarna. Men bokrean har tappat lite av vad det en gång var och frågan är om det ens är en rea. I princip samtliga böcker som säljs är särskilt upptryckta böcker för rean, oftast med sämre kvalitet när det kommer till papper, tryck, omslag med mera. Dessutom är det ofta samma titlar som åker in och ut varje år, även om det då och då tillkommer en å annan ny titel. Det fanns en tid då jag kunde handla två till tre kassar böcker varje år, nu handlar jag knappt två till tre böcker varje år. Även om vetskapen om att det är specialtryck som säljs har påverkat mig så är den största bidragande orsaken att jag inte hinner läsa. När jag gick över bokhyllan tidigare idag så hittade jag mängder av böcker, inhandlade under ca tio års tid på bokreor, som jag ännu inte läst, säkerligen inte ens öppnat. Årets bokrea höll jag nästan på att missa, det har varit oerhört tyst kring den i år, kanske stämmer det som Clas Barkman skriver, i DN, att det är en bokfest som har kommit av sig, att begreppet har urvattnats och att själva rean inte är något annat än ett marknadsföringsbrott? Är det så att böcker har blivit så billiga att folk köper under året utan att vänta till eventuella bokreor? För den som vill fynda böcker är det bara att surfa in till någon bokförsäljare på nätet, de flesta stora butikerna har dessutom fraktfritt, åtminstone nu i början. Frågan är om jag ska ta en titt ändå på rean i år?

«

»

Etiketter: ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil