Mammamöte…

Linjeföreningen hade årsmöte idag och det hela flöt på riktigt bra. Dock var närvaron under all kritik, linjeföreningen representerar tre årskurser socionomstudenter, vila säkert är över 80 studenter per klass, samt två social omsorgklasser, vilka säkert består av minst 40 studenter, alltså totalt minst 320 studenter. Av dessa närvara nio. Nio! Det är så man skäms. Enbart tre av fem styrelseposter kunde tillsättas, eftersom det var så dåligt intresse, men Morsan har nu i alla fall en ny ordförande och en ny sekreterare, på posten som kassör behöll vi samma person. Men viceposterna till de två första blev alltså inte tillsatta. Själv kommer jag, förutsatt att jag får fortsatt förtroende, att ansvara för morsan hemsida på http://www.morsan-mdh.se.

På förmiddagen var det en fantastisk föreläsning i skolan. Det var stockholmspsykologen och numera chef för Forsknings- och Utvecklingsenheten inom Psykiatrin Södra samt forskningschef på Institutionen för Socialt Arbete vid Stockholms Universitet Alain Topor, ursprungligen franso, som höll i den, och han var duktig, riktigt duktig, men så är han ju psykolog också. Huvudämnet för föreläsningen var evidensbaserad återhämtning, som är senaste skriket inom bland annat psykiatrin, som närmast kan beskrivas som en trebent varelse bestående av vetenskaplig kunskap, professionella kunskap samt brukarnas erfarenhet. Johan, en av våra andra föreläsare i kursen, beskrev sammanhanget mellan dessa tre som tre cirklar, som delvis överlappar varandra och att det är just där dem tre möts, i mitten, som just det evidensbaserade utförandet uppstår. Man skulle alltså kunna beskriva evidensbaserad återhämtning, som i det här fallet menas återhämtning från en psykisk sjukdom, eller störning som Topor prompt kallade det, som genom väl beprövade metoder har bevisat sig fungera. Och just genom att lägga till professionella och brukarnas kunskap så tar man ett helhetsperspektiv, man utgår inte enbart från, vad Topor beskriver det som, tvivelaktiga forskningar utan också erfarenheter. Tyvärr, som alltid, får de riktigt bra föreläsningarna allt för lite utrymme medan de dåliga och tråkiga tar allt för mycket plats. Kanske går det att tjata lite på karpen att få Topor att återvända.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil