Avvink i hufvudstaden…

Jag tog mig en dagstur till vår hufvudstad, i går, för att vinka av min yngsta lillasyster, som ska spendera en ännu obestämd tid i vårt grannland De tusen sjöarnas land, a.k.a. Finlandia. Där ska hon jobba som au pair åt två kottar på, vad de nu var, tre och fem år, som tydligen skall försvenskas en aning. Hela au pair-saken kom lite hastigt på, även om hon pratat om att hon vill prova på det i snart ett års tid, och för syrrans del blir första gången hemifrån för egen hand i ett främmande land, där bastur är lika vanligt som caféer i Stockholm. Förutom min sedvanliga tur i Stockholm, med undantaget att jag inte besökte Skeppsholmen, drog jag senare på kvällen med farsan ut på en längre tur i södra delarna av Stockholm, den bedårande utsikten från Söder och söders gamla vackra träkåkar samt en statsvandring i gamla stan. Även om det blev kyligare på kvällen så var vårvärmen god under dagen. Några enstaka regnmoln passerade förbi liksom färjan med min Faster, som kom tillbaka österifrån. Nästa gång får jag dra med mig båda föräldrarna och dra en längre gångtur ut på lite andra holmar i Stockholm, kanske också få med mig dem ut på en skärgårdstur.

En del trähus dateras tillbaka till 1700-talet

Allting är backigt på söder

På 1800-talet var inte folk så värst långa

På grund av tekniska problem så blev det inga bilder på utsikten från söders höjder, gamla stan med mera.

«

»

2 kommentarer hittills på “Avvink i hufvudstaden…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. sabina tyckte:
  Den 27 april 2010 kl 18:54

  Följer frivilligt med.

  Kenneth Jansson svarade
  den 27 april 2010 kl 20:18

  Det finns en del sevärt omkring Stockholm och själv har jag ännu en del kvar att se…

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil