Kostplanering

Någon gång i slutet av sommaren blir det troligen dop av mitt syskonbarn och då vill man ju liksom elegant passa in i en kostym. Okej, det är kanske tre - tre och en halv - månad dit så värst superelegant lär det ju knappast bli, men ändå. Därför har jag börjat planera hur jag ska nå dit, eller åtminstone komma en bit på vägen. Alltså handlar det om att börja tänkta (mycket mer nogrannt) på kost och motion. Målet är mycket enkelt, att komma tillbaka i den form jag nästan var i för fyra år sedan. Då man hade kläder som inte innehöll några X eller ens något L. Som verktyg för min viktresa har jag precis samma som då - bra kost och god motion - med hjälp av främst en kombination av GI-mat och Viktväktarna tillsammans med daglig motion med olika intensivitet. Sedan tidigare har jag en del böcker i ämnet men med Internets utvidging finns det också där enormt mycket att hämta. Men att sätta samman ett "schema" på mat och motion är inte lätt, dels gäller det att kombinera maten så bra att man får i sig det som man behöver och dels gäller det att kombinera så att man inte köper massa förpackningar som inte går åt. När det gäller motionen så har jag redan ett inköpt årskort till badhuset, som jag använder lite si så där, men det planerar jag att använda betydligt mer framöver. De dagar jag måste ta mig till skolan framöver planerar jag att gå hem efteråt och så snart vädret blir riktigt bra (igen) så kan jag till och med börja cykla till skolan/stan och spara in lite busspengar. Efter sommaren planerar jag att köpa årskort till Friskis och Svettis för att bättre få in kondisträning. Men det absolut svåraste blir sedan, när man väl paserat mållinjen, att hålla sig kvar i målområdet och inte ränna iväg någon annan stans.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil