Operation bananfluga…

Ett gäng envetna bananflugor har ockuperat min lägenhet. Var de kommer ifrån vet jag inte men deras bas de opererade ifrån var soppåsen, som stått otömd några dagar. Efter att jag krossat deras bas tycks dem ha spritt sig över lägenheten och förstärkt sina led eftersom de numera svärmar som aldrig förr. I en motattack har jag försökt gå runt och krossa de små rackarna en å en, men mina insatser var allt för lönlösa och tidskrävande, småttingarna är snabba. Därför har jag övergått, efter vissa tips, till att gillra fällor för dem. Genom att blanda diskmedel med apelsinläsk hoppas jag att jag lyckas fånga några av dem, förhoppningsvis alla. Bananfluga, eller Drosophila melanogaster som den egentligen heter, är en ytterst enveten insekt att bli av med. Den älskar frukt, speciellt ruttnande sura fruktsafter, där den glatt kalasar. Enligt Anticimex kan en enda hona lägga 500 ägg, vilket gör att de kan föröka sig med en jäkla fart på en enda vecka. Enligt dem är bästa tipset för att ta dö på rackarna att blanda till 2 delar vinäger, 1 del sirap och 1 droppe diskmedel (utan ammoniak) i en liten flaska eller dylikt. Blandningen lockar till sig fruktflugorna, som tar sig ner i flaskan och stannar där. Något jag får prova sedan, om inte min blandning hjälper.

«

»

6 kommentarer hittills på “Operation bananfluga…”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. Sabina tyckte:
  Den 8 november 2009 kl 22:23

  Köp radar. Ett annat tips att tänka på täck krukväxternas jord med folie. Städa ur skåpet där soppåsen stod.

  Kenneth Jansson svarade
  den 8 november 2009 kl 22:26

  Jag vill inte köra med Radar, eftersom de är i huvudsak i köket, men de verkar inte ge sig på blommorna. Jag har ju min soppåse under skärbrädan ”ute i det öppna”, som tur är, så dem håller inte till under diskbänken. Jag hoppas att mina ”fällor” får stopp på dem….

 2. Sabina tyckte:
  Den 9 november 2009 kl 00:44

  Lite sirap kanske

  Kenneth Jansson svarade
  den 9 november 2009 kl 00:47

  jag tog och blandade några droppar diskmedel med apelsinläsk i några ”fällor” och diskmedel och apelsinjuice i andra. Tydligen är de små rackarna duktiga att gå på vätska så med hjälp av diskmedlet tar man bort ytspänningen. Hoppas dock att de är så dumma så de hoppar ner i alla min fällor…

  Behövs det sötare saker för att locka ner dem så får jag gå och köpa sirap, honung och vinäger i morgon…

 3. Erika tyckte:
  Den 9 november 2009 kl 07:19

  Man behöver egentligen inte sirapen. Det går bra med bara vinäger och diskmedel. Det funkar jätte bra. Helt plötsligt ligger ett tunt svart täcke i botten på fällorna som vi närmare titt visar sig vara flugor… Toppen ju…

  Kenneth Jansson svarade
  den 9 november 2009 kl 09:14

  Jag ser att mina fällor med juice eller apelsinläsk, blandat med diskmedel, har gett viss effekt, men de verkar otroligt smarta de där flugorna så jag varvar med att gå runt och slå ihjäl dem också… =)

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil