Vad ska du göra i sommar?

solros Det känns skönt att veta att jag har ett bekymmer mindre att oroa mig över framöver.Istället kan jag just nu känna glädje. I mars sökte jag ett sommarvikariat som handläggare i Örebro kommun och strax innan påsk ringde en enhetschef för handläggarna upp mig och kallade mig till en anställningsintervju. I förra veckan var jag där och hade en mycket intressant anställningsintervju som mestadels av tiden handlade om Örebro kommun och deras brukarinflytande/arbetsmetoder. Det jag direkt kände var att Örebro är en kommun som verkligen arbetar för sina kommuninvånare, speciellt de som är i behov av hjälp och söker bistånd. Anställningsintervjun kändes mycket bra, bara positiva vibbar, och enhetschefen ville ha ett utdrag ur betygssystemet (så hon verkligen visste att jag pluggar på högskolan) samt referens från min praktik. Det var fixat i ett nafs. Idag blev jag uppringd och erbjuden sommarvikariat i deras vårdplaneringsteam (de som vårdplanerar och fattar beslut om insatser efter sjukhusvistelse) från fredag vecka 23 till vecka 34 ut med möjligheten att få arbeta timmar därefter. Det känns helt underbart att få dels förtroendet men också möjligheten att arbeta i en kommun som är helt unika i Sverige. Ingen annan kommun, enligt Örebro själva, arbetar på samma sätt. Därför är dem konstant ute och föreläser och berättar om "Örebro-modellen" runt i Sverige med förhoppning om att andra ska ta efter. Oavsett vad som sker i höst så tror jag att Örebro kommer ge mig erfarenheter och kunskaper som jag antingen kan ta med mig eller vara med och vidareutveckla. Framtiden, here I come!

«

»

2 kommentarer hittills på “Vad ska du göra i sommar?”

Klicka här om du vill lämna en kommentar

 1. therése tyckte:
  Den 2 maj 2011 kl 22:26

  då hinner du väl knappt sluta skolan? men vad kul! då kanske vi ska planera in en helg som vi kommer till dig i sommar i sånna fall. tänkt något mer på att vara barnvakt?

  Kenneth svarade
  den 3 maj 2011 kl 20:54

  Vecka 33 kommer jag vara helt ledig

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil