Snart försvinner Spotify som gratistjänst?

Spotify Spotify meddelade idag, via sin blog, att de kommer att göra ändringar i den så kallade Spotify Free/open-versionerna. De som "varit med" sedan Spotify släpptes har via inviter kunnat få tillgång till Spotify Free och obehindrat kunna lyssna på hur mycket musik som helst men har då och då tvingats lyssna på reklamavbrott. Senare kom Spotify Open, en version där vem som helst kan skaffa gratis Spotify men varit begränsade till max 6 timmars spelande i veckan eller max 20 timmar i månaden. Nu meddelar alltså Spotify att de kommer att göra om i sin tjänst för de som har Spotify Free/Open. Båda versionerna kommer att få begränsningar. De som registrerar nya konton kommer att kunna lyssna obehindrat under de första sex månaderna. Därefter kommer de, precis som de som registrerade sina konton före 1:a november 2010, att begränsas till att enbart kunna lyssna på varje låt max 5 gånger och kommer max kunna spela musik 10 timmar per månad. Spotify har i omgångar haft problem med sin tjänst. Skivbolag och artister har  dragit tillbaka sin musik eller vägrat finnas med då ersättningen har varit oerhört låg. Andelen "gratislyssnare" är många och reklamintäkterna räcker inte till. Vissa hävdar att Spotify väljer att strypa sin tjänst för att locka över fler till betalversionerna men också att det är en del i Spotifys satsningar i nya länder, framförallt USA, som ställer högre krav på ersättningar med mera. Det finns också kritiska röster som spår att Spotify helt kommer att sluta med gratisversionerna inom kort. Själv fick jag med ett års "gratis" Spotify premium när jag skaffade min iPhone. Oavsett om det hade följt med, eller inte, så skulle jag ha skaffat premium i vilket fall som helst eftersom bland annat tanken med att jag skaffade iPhonen var att bland annat kunna ha Spotify. Men hade jag valt att inte skaffa iPhonen och därmed fortsatt med mitt Spotify Free-konto så skulle jag nog inte kunna tänka mig att betala för tjänsten. Vill du skaffa Spotify Premium gratis? Allt du behöver göra är en liten ansträngning från din sida genom att delta i en kampanj och värva några av dina vänner. Klicka här för att läsa mera.

«

»

Etiketter: , ,

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Twittrat

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil