Uffe Larsson har trillat bort

Den, enligt Aftonbladet, folkkäre skådespelaren och revyartisten Ulf "Uffe" Larsson hittades i gård livlös i sin lägenhet av sin sambo. Trots alla försök av sambon och senare räddningspersonalen gick hans liv inte att rädda. Uffe som har ett långt liv bakom sig både i teve och på scen sörjs nu av både skådespelar- och bloggsverige. Själv minns jag Uffe som programledaren från bland annat Söndagsöppet, där kollegan Agneta Bolme Börjefors gick ur tiden förra sommaren, samt den fruktansvärt barnsliga karaktären Storebror i Bröderna Olsson, ett barn- och ungdomsprogram vars nivå var nere i fotknölarn, det jag dock minns mest därifrån var Uffe ikläd en bebisoutfit, komplett med "blöja", mössa och napp. Hans röst var också utlånad till Obelix i de tecknade Asterix-filmerna på 80-talet och han gjorde också en mindre roll som en bandit med psykisk störning i en av Hasselfilmerna. På senare år blev återigen Uffe uppmärksammad, då han efter en tid av mindre roller och närapå osynlighet, dök upp i pressen som en totalt ny person då han genom hårdbantning med sträng diet, och operationer, tappat all sin övervikt och nu visades upp som en smal pinne. Dock upplevde jag, som så många andra, Uffe som horribel, han såg svårt sjuk ut på bilderna och han tappade därmed också en av de stora kännetecken som Uffe faktiskt hade, sin stora kramgoa kropp. Uffe blev 53 år.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil