wwww.aftonbladet.se

Google Ett feltryck i webbadressen och du hamnar hos en sökmotor eller i värsta fall på en oseriös sida. Det är lätt att skriva fel, vanligast är det att man skriver in för många w i adressen, men också att långa krångliga adresser lätt blir felstavade. Givetvis är detta till nackdel för den som äger en webbplats men till stor fördel av andra där ute som rider på vågen av felskrivare och därmed antingen hamnar högt upp i sökmotorerna, genom att skriva ut den felaktiga adressen någonstans på sin sida så som i ett blogginlägg, eller genom att registrera domäner med en alternativ stavning och locka till sig ouppmärksamma offer och lura av dem både inlogg, kontouppgifter eller vad nu det kan vara. I detta exempel är det wwww.aftonbladet.se som kommer att resultera i att den som skriver in den felaktiga adressen wwww.aftonbladet.se istället för www.aftonbladet.se kommer att hamna på en sökmotor där allt annat än Aftonbladet kommer att toppa listan. Resultatet av detta blir att jag enkelt kommer att få några nya besökare till min blogg. Detta är alltså enkla lösningar för att locka till sig nya besökare men också enkla lösningar för att lura inte ont anade surfare att tro att de hamnat på den riktiga webbplatsen och försöker logga in. Resultatet blir att någon annan lätt kommer över känsliga uppgifter - DINA känsliga uppgifter. Så var noga med VAD du skriver in för adress i adressfältet...

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil