iPhone tips: Säkerhetskopiera, synka och redigera dina kontakter online

iPhonekontakter För den som bytt från en "traditionell" telefon till en iPhone kommer snart upptäcka ett problem vid säkerhetskopiering av de kontakter man har i iPhonen, alltså alla telefonnummer. Ännu större problem blir det om din iPhone är låst till en viss operatör och du har dina kontakter sparade på ett simkort tillhörande en annan operatör eller vice versa. Men genom en finurlig app är det nu alltså möjligt att säkerhetskopiera, uppdatera och redigera dina kontakter online samt givetvis synka med din iPhone och därmed aldrig behöva oroa dig över att förlora dina kontakter. Lösningen heter my.memova och består i två delar. Dels en webbaserad tjänst och dels en app till iPhone med vilken du synkar mellan iPhonen och Internet. Tjänsten befinner sig ännu i ett beta-stadie och kan innehålla buggar och andra problem, så ha den inte som enda källan för säkerhetskopior. Det finurliga med tjänsten är, förutom det faktum att du kan snabbt och enkelt göra en säkerhetskopia, att du online kan redigera dina kontakter genom  att lägga till eller ta bort information. Varje gång du ändrat en kontakt är det bara att starta upp my.memova i iPhonen, logga in och klicka på sync så synkar den mellan mobil och webben och överför bara det som ändrats. Viktigt är dock att tänka på att även om tjänsten hävdar att du kan göra en redigering i mobilen och en annan på webben och sedan synka utan att något försvinner eller skrivs över så rekommenderar jag att inte göra så, utifall att. Detta är en helt underbar tjänst, perfekt när man har mycket och många kontakter att redigera och tryckandet på iPhonen blir allt för jobbigt. Önskar dock att jag kände till detta innan jag manuellt knappade in alla mina kontakter i iPhonen. Det bästa av allt, tjänsten är helt gratis! Du kan ladda ner appen här från App Store >> Besök my.memovas webbplats >>

«

»

Etiketter:

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil