Badrummets betydelse i det svenska folkhemmet

Badrummet är säkerligen det rum vi spenderar minst tid i, trots det spenderar vi oerhört mycket pengar på att förvandla det till rum att njuta i. Personligen räcker det med något att sitta på, en dusch samt att det är lätt att göra rent, jag känner inget behov av att lyxa till det. Men visst kan det vara skönt med åtminstone någon praktisk förvaring i badrummet för sådant som extra toalettpapper, rengöringsmedel och kanske också handdukar. Det svenska folkhemmets badrum har genomgått en rad förändringar från utedasset och baljan på gården till att i dag vara lika stora som vilket annat rum som helst samt givetvis enormt påkostat. "Det ska vara en fröjd för ögat och en harmoni för själen att vistas där" som någon kanske skulle ha sagt. Kanske fyller badrummet en funktion som skrytobjekt för våra nödiga besökare, ett sätt att visa att jag har såpass mycket pengar att jag har råd att lyxa till även skithuset? Aspenbad är ett företag som satsat extra mycket på den som vill förvandla sitt badrum till ett lyxigare rum genom en rad både snygga men också praktiska badrumsmöbler. Kombinationerna är många vilket ökar avsevärt möjligheterna att bygga upp ett personligt badrum utan att för den delen inverka på dess praktiska funktioner. Det måste inte till några mängder utan bara genom ett nytt underskåp kan hela badrummet få en ny atmosfär. Trots att jag ändå anser det märkligt att en del lägger ned så mycket tid och pengar på att göra om sina badrum så kan jag inte låta bli och fundera på hur mitt badrum (jag bor trots allt i en tråkig hyreslägenhet med badrumsstandard efter det) skulle se ut efter att jag satt in några av dem badrumsmöbler Aspenbad har att erbjuda. Vilken ny atmosfär skulle badrummet få? Och vilken inverkan skulle det få på mig? Jag är väldigt glad över att utedassen närapå är utrotade, även om dess viktiga sociala bit gick förlorad. Likaså är jag glad över att jag inte måste bada i en balja ute på gården, eller i bästa fall på köksgolvet. Jag är glad över att jag inte måste spendera en mindre förmögenhet på att skapa en annan atmosfär och därmed harmoni för både kropp och själ, utan att jag ännu klarar mig undan med enkla billiga medel i form av ett gäng värmeljus och släckt lampa i mitt trevliga, men aningen korta, ickebubblande badkar från 90-talet. Men någonstans i halvslumrets drömvärld kanske jag ändå ibland drömmer mig bort till en tillvaro med ett betydligt lyxigare badrum. Ett badrum med personlig stil. Det personliga badrummet (solvikserien från Aspenbad) Detta är ett sponsrat inlägg

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil