”Dirty Harry” fyller 80

You've got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?

You've got to ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?

Han har gjort allt, spagettivästern, krigsfilmer, drama, action, polisfilmer, komedier, varit skådespelare, manusförfattare, regissör, kompositör, borgmästare, you name it och han har varit det, antingen framför kameran på film, bakom kameran eller i verkliga livet. Han är tuff, han är hård, han har blicken och idag fyller han 80 år. Med nästan 50 år lång karriär bakom sig, är han ännu, trots sin ålder, redo att dra sig tillbaka. Numera tycks han satsa på att hålla sig bakom kameran och i år släpps Hereafter, som han regisserat och producerat, på bio och inom en snar framtid kommer ytterligare en som han både producerat och regisserat. Planerna på en ny Dirty Harry film tycks dock ligga på is, Eastwood skulle visserligen vara på tok för gammal för rollen, och likaså planerna på en ny spagettivästern tycks också ligga på is. Varje roll som Eastwood haft är minnesvärd och har onekligen fått en säregen prägling av honom. Rollerna som Dirty Harry och Mannen utan namn är kanske de som först dyker upp men det finns många andra speciella karaktärer som av någon orsak blivit extra utmärkande, där ibland Sergeant Thomas Highway i Heartbreak Ridge och Frank Horrigan i In the Line of Fire. Att Eastwood nådde sin största framgång under 60-, 70- och 80-talet tycks inte hindra det faktum att hans filmer, från den eran, ständigt får nya fans och därmed håller sig populära ännu. Kanske är det just blicken och attityden som gör det?

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil