Vill ut och resa

Som (fattig) student finns inte alltid möjligheten att ge sig ut och resa, även om vår omvärld idag är mer lättillgänglig och framförallt billigare att nå. Jag satt och sneglade lite på eventuella resmål, utanför Svea rikes gränser, och hittade faktiskt en hel del tilltalande.      Eftersom jag gillar storstäder så är det också storstäder jag vill till och ännu finns en del kvar att besöka i den del av världen som jag vill besöka. I förbigående noterade jag att resor till Ryssland har blivit väldigt billiga, troligen till följd av den ekomomiska krisen, och dit kunde man lätt ta sig och stanna en vecka för mindre än 10.000 kronor. Annars lockar Holland mycket, men det känns som lite sent att åka just nu när säkerligen det mesta i blomväg nästan blommat ut.      Men även här hemma i skandinavien finns ännu mycket kvar att se, stora delar av Danmark bortanför Fredrikshawn, exempelvis och även hela Sydnorge samt Åland, Helsingfors och Åbo samt andra delar av Finland. Även Sverige har ännu lite kvar att bjuda på, speciellt det mesta ovan mellersta Sverige samt Gotland. Det enda jag dock har planerat för sommaren är en tripp ner till syrran i Jönköping, en vecka hem till Trollhättan och förhoppningsvis en veckas bilande med min kusin, få se vad det blir av det sistnämda. Kanske hinner jag med lite långåkning uppåt landet också.      Upptäcksresan, som ges ut av någon form av turistförening, listar faktiskt otroligt mycket sevärt i Sverige efter varje landskap och om man vill så kan man ju sätta samman en landskapsplan där man betar av landskap för landskap - sevärdighet för sevärdighet, och innan man vet ordet av har man sett det som är intressant av Sverige.      Aftonbladet börjar också från och med måndag och en massa veckor framöver att varje vecka ha med en ny resguide från Lonely Planet, först ut är London, och en sådan tänker jag lägga beslag på. Därefter får man se vilka intressanta resguider som kommer följa med tidningen.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil