Nu lämnar jag Trollhättan

X2000 När detta inlägg publiceras och så småningom dyker upp på Facebook och på andra håll så sitter jag förhoppningsvis på tåget. Rent praktiskt så tar jag en omväg hem till Eskilstuna, tåget går nämligen söder ut till Göteborg. Sedan blir det byte till bekväma X2000 mot Katrineholm och slutligen därifrån till Eskilstuna. Det känns tufft att lämna Trollhättan nu när jag i nästan 4 månader bott hemma, blivit ompysslat och knappt behövt lyfta ett finger när det gäller praktiska sysslor så som städning, tvätt och matlagning. Men tuffast är det givetvis att lämna familj och vänner igen. När jag bläddrar i studiehandledningen för vårterminens första kurs och med tanke på att det nu är examensarbetestermin så inser jag att det finns mycket lite tid över för några längre besök så som Trollhättan på mycket länge. På ett sätt känns det svårt att förstå att snart är skolan slut, om drygt fyra månader är allt över och fyra fantastiska år är nerknökade i den ryggsäck vi alla bär med oss och förhoppningsvis kommer delar av det jag knökat ner att någon gång plockas fram igen. För många år sedan fick jag berättat för mig att livet är som en tågresa. Vi befinner oss ständigt på resande fot från station till station, vi kliver av ett tåg och kliver på ett annat, och de senaste åren har jag fått dela tåg med en rad olika människor. Vi har inte alla suttit i samma tågvagn och det har hänt att vi har med jämna mellanrum flyttat på oss och bytt tågvagn. Under resans gång har folk klivit av tåget eller rent av trillat av och det har också hänt att nya resenärer klivit på. Snart är vi framme vid tågets slutstation och därifrån kommer vi alla resa vidare, några med samma anslutande tåg och några reser vidare ensamma. Det kommer också hända att några väljer att för åtminstone ett tag stanna kvar på station. Vart min tågresa bär återstår att se.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil