Äldrevården ur Richards perspektiv

Richard Larsson är 96 år gammal och har levt ett gott och självständigt liv, men så i november 2010 förändrades allting. Stroken kom plötsligt och oväntat och Richard gick från ett självständigt liv till ett där han var beroende av andra för att kunna klara av sin vardag. I ovanstående filmklipp berättar Richard om sina tankar inte bara om den åldringsvård han nu är en del av utan också om när han själv arbetade som vårdare inom långvården på 70- och 80-talet. Om att vara helt utlämnad till vårdarnas förmåga, om vikten av att alltid se människan och våndan av att behöva gå och lägga sig klockan 19 på kvällen. I december, förra året, intervjuade Sveriges Radio Richard där han bland annat berättar om ytterligare en bild av ålderns höst, om att vara gift och ta hand om sin demenssjuke maka Maria. Dessa erfarenheter och tankar ledde till att Richard skrev två böcker; "År med Maria : Att leva nära en demenssjuk" 1994 och "Maria vill fara hem : glädje och sorg under demenssjukdomens sista år" 2000. Richard Larsson avled i mitten av december förra året, strax innan Sveriges Radio sände sitt inslag och intervju.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil