SVT fälls av Granskningsnämnden för radio och tv

The Pacific Sveriges Television har, enligt Aftonbladet, fällts av Granskningsnämnden för radio och tv och har dessutom blivit anmälda till Justitiekanslern för att dem sände den amerikanska storsatsningen The Pacific både på teve och SVT play utan att först varna känsliga tittare för den verklighetsbaserade skildringen av soldater som skjuts, sprängs och bajonettas, eller "nämnden ansåg att avsnitten innehöll ingående och verklighetstrogna våldsskildringar, och SVT fälldes för utebliven varning i tv-sändningarna", som Aftonbladet skriver. En intressant fråga inställer sig dock i mitt huvud, som kanaliseras via min blogg; Vad hade man förväntat sig när man bänkade sig framför serien? Givetvis leder detta till ytterligare frågor så som "hur kommer detta påverka framtida sändningar i svensk teve?" Tänk er själva att Per Morbergs "Vad blir det för mat" inleds med varningar så som "Detta program innehåller en svettig amatörkock med bristande hygien. Om ni gör det här hemma så finns risken för bakteriespridning" eller varför inte "det här programmet innehåller smör och andra feta saker. Fetma är dödligt". Andra populära serier kommer att följas av inledande varningar. Visst steget mellan varningarna som Granskningsnämnden ville att SVT skulle visa innan de sände pacific och de som kan komma innan "vad blir det för mat" kanske verkar långt men som alla vet så är avståndet till Amerika, varningstexternas förlovade land, inte alls långt.

«

»

Kategorier

 • Aktuellt (239)
 • And now something completely different (11)
 • Bemärkelsedagar (44)
 • Djur (10)
 • Familjen (95)
 • Högtid (47)
 • Inspiration (3)
 • iPhone (15)
 • Jag själv (238)
 • jobb (60)
 • Körkortet (11)
 • Matlagning (1)
 • Min bil (1)
 • [+] Min lägenhet (47)
 • Minns (68)
 • monarkin (7)
 • mustaschkampen (5)
 • [+] Nöje (153)
 • Nyheter (132)
 • Om bloggen (50)
 • Omsorgstagare berättar (1)
 • På resande fot (76)
 • Politik (70)
 • Religöst (10)
 • Saker som irriterar (81)
 • Semester (23)
 • Skolan (104)
 • Skratt (114)
 • [+] Städer (195)
 • tävling (2)
 • Theo (48)
 • Träning och motion (5)
 • Vardagen (280)
 • Veckans… (1)
 • Vikt och hälsa (21)
 • Viktresan (5)
 • Visdomsord (17)
 • Wordpress (18)

Arkivet

Senaste kommentarerna

Bloggar jag följer

klart.se

Se min Spotify-profil